Espacio publicitario

El Tribunal d’Apel·lacions de Nova York va anul·lar aquest dijous 25 d’abril una de les condemnes per abús sexual contra el productor cinematogràfic Harvey Weinstein. La sentència anul·lada és la que el va condemnar a 23 anys de presó el març del 2020. De tota manera, el magnat continuarà a la presó complint la condemna de 16 anys per una altra violació. 

L’argument que va utilitzar el Tribunal d’Apel·lacions per anul·lar la decisió és que va haver-hi errors en el procediment judicial de 2020. Una formalitat que va fer servir la defensa de Weinstein en la seva apel·lació i que va ser acceptada per quatre dels set magistrats per a anul·lar la sentència i iniciar un nou judici. 

Recordem que la condemna a 23 anys per abús sexual i violació va ser el resultat d’un judici històric i molt esperat pel moviment feminista. Allí va ser jutjat pels càrrecs presentats per dues dones, però van ser més de 90 les que públicament ho van denunciar en 2017 en el que es coneix com el moviment #MeToo. Un fenomen que es va iniciar als Estats Units, però que va traspassar  fronteres convertint-se en una veritable rebel·lió contra la violència sexual. 

Des de la Unitat Internacional de Treballadores i Treballadors – Quarta Internacional (UIT-QI) rebutgem l’anul·lació d’una de les sentències històriques que va posar darrere les reixes al violador Weinstein i denunciem a la justícia patriarcal que busca garantir la seva impunitat. La lluita contra la violència sexual és una de les fites més destacades de la quarta ona feminista que des de fa anys recorre el món i que protagonitza grans mobilitzacions contra el sistema patriarcal que oprimeix a les dones i dissidències. Des del nostre feminisme socialista som part d’aquestes mobilitzacions i treballem perquè la lluita antipatriarcal s’uneixi a la lluita anticapitalista en la lluita per una societat sense opressió ni explotació.

Unitat Internacional de Treballadores i Treballadors – Quarta Internacional

27 d’abril del 2024

Espacio Publicitario

Deja un comentario