Espacio publicitario

La Confederació General del Treball (CGT) llança diferents convocatòries al llarg del territori del País Valencià i Múrcia, aquest 1r de Maig, Dia Internacional de la Classe Treballadora.

Un any més l’anarcosindicalisme representat per CGT ha anunciat que eixirà als carrers aquest pròxim Primer de Maig – Dia Internacional de la Classe Treballadora – per a continuar reivindicant la reducció de jornada laboral sense reducció de salari. Una reivindicació que tal com indica Juan Ramón Ferrandis, secretari general de CGT al País Valencià i Múrcia, és “necessària per a fer possible el repartiment del treball i la riquesa”. Ferrandis recorda que “fa més de 100 anys el moviment obrer llibertari va aconseguir conquistar la jornada laboral de huit hores i, actualment, comprovem que els avanços en productivitat i tecnologia han servit exclusivament per a augmentar la riquesa de manera exponencial de les grans empreses i capitalistes, mentre continuem tenint la mateixa jornada laboral”. Incideix Ferrandis en què “de la mateixa manera que lluitem per salaris dignes i millors condicions laborals, és el moment de donar la batalla per reduir la jornada laboral d’una manera contundent i sense reducció de salari”.

A la ciutat de València, sota el lema “Contra les desigualtats i la precarietat laboral: Acció Directa!” la manifestació de CGT donarà el seu inici a les 11:30, en la Plaça de Sant Agustí i finalitzarà a les Torres de Serrans amb un concert del grup Skaparapid i de La Makinaria. Juan Miguel Font, secretari general de CGT València recorda que “malgrat els missatges triomfalistes del govern actual, la situació de les persones treballadores del nostre país no ha deixat d’empitjorar” i fa una crida a “posar-nos en marxa, a dir prou, a canviar el paradigma abans que no siguem a temps, és hora de l’acció directa enfront dels falsos models de representació”. Des de la Federació local de CGT a València han confirmat que des de l’organització anarcosindicalista han convidat “com és habitual” a moviments socials i altres sindicats a marxar al costat d’ells.

A Castelló de la Plana, amb el lema “Per la Classe Obrera i la Pau entre Pobles”, CGT juntament amb la Confederació Nacional del Treball (CNT), el Centre Social Antifeixista La Cosa Nostra, l’organització feminista i anticapitalista Subversives Castelló, la Coordinadora Obrera Sindical (COS), la Intersindical Valenciana i Endavant eixiran des de la Plaça de la Independència – també coneguda com La Farola – a les 12:30 h. i conclouran amb un menjar popular – “Paella Combativa” – en la Plaça de L’Ereta.

Enguany la Federació Provincial de CGT a Alacant convoca actes dins del Bloc Combatiu que se situarà després de la manifestació oficial. Des de CGT Alacant s’ha cridat a l’afiliació a reunir-se a les 11h. en les escales de l’Institut Jorge Juan per a organitzar el bloc i unir-se a la manifestació. A Alcoi se celebrarà el ja tradicional esmorzar organitzat per CGT en la plaça de les Eres a partir de les 9.30.

Pel que respecta a Múrcia, la manifestació partirà a les 11h. des de la plaça Fuensanta de la capital murciana i CGT finalitzarà amb una “anarkofiesta” a les 13h. al jardí Floridablanca.

Espacio Publicitario

Deja un comentario