Espacio publicitario

En el dia de hui CGT Castelló, al costat de La Cosa Nostra, Subversives, COS,  Intersindical Valenciana, CNT i Endavant, hem organitzat la tradicional  manifestació reivindicativa pel Primer de Maig amb el lema «Per la classe  obrera i la pau entre pobles». El que en un principi anava a ser una jornada  reivindicativa de la classe obrera, s’ha convertit, a causa de les diferents  provocacions i agressions policials, en una nova mostra de repressió.

Qualifiquem aquesta actuació policial com a premeditada i, a més, d’una total provocació contra les persones que integràvem aquesta marxa. Ha  posat en perill la integritat física de les assistents en les successives  càrregues que s’han realitzat des de l’inici fins a pràcticament la finalització del recorregut, utilitzant les unitats de la UPR de la Policia  Nacional i diferents efectius de la Policia Local de la Ciutat de Castelló amb  l’objectiu de trencar la manifestació, espentant i agredint a les persones  presents, sense tindre en compte que es trobaven persones majors i  famílies amb menors, algunes de les quals s’han vist obligades a abandonar  la manifestació davant les contínues càrregues.

És totalment intolerable que se’ns reprimisca d’aquesta manera per intentar  exercir el nostre dret a la manifestació, més si cap, en una data com és el 1r  de Maig que, com hem dit abans, no creiem que siga casual. El pretext usat  pels cossos policials ha sigut que diversos manifestants portaven «pals  de fusta» en les banderes i això suposava que podia alterar l'»ordre  públic», element que sempre ha sigut utilitzat en aquestes convocatòries per  a onejar banderes sense suposar cap perill per a ningú. Volem recordar que  això està emparat en la llei 04/2015, també coneguda com a «Llei Mordassa»,  llei que ja va provocar que la nostra organització isquera a protestar contra  la seua aprovació i que continuem exigint que siga derogada.

Davant la situació, el Secretari General del nostre sindicat, després  d’identificar-se com la persona que havia convocat la manifestació, ha  intentat mediar amb els agents policials, demanant parlar amb el  comandament al càrrec i requerint els carnets professionals dels agents. 

Això se’ns ha negat en repetides ocasions, fins i tot arribant un dels agents  que formaven part del dispositiu a dir «que li estava assetjant i amenaçant». 

Recordem que el deure dels agents és identificar-se, a més sent que els números de placa es trobaven en una tipografia molt xicoteta en la part  davantera del jupetí antilesions, no sent degudament visible.

En la part final del recorregut de la manifestació, en la qual ha sigut l’última  càrrega, la policia ha tirat a terra a una persona major que es trobava en  la manifestació, provocant diferents contusions. En requerir-los que  avisaren als serveis mèdics perquè poguera ser atesa, els efectius s’han  allunyat, fent cas omís a aquesta petició.


Una vegada finalitzada la manifestació, el Secretari General de CGT Castelló  ha demanat als agents de la UPR del CNP el material confiscat durant la manifestació, que ha sigut denegat, i ha rebut una denúncia per «7 pals»  que, segons les forces de l’ordre, podien alterar greument l’ordre públic.

Per l’anteriorment descrit, des de CGT Castelló anunciem que prendrem mesures legals davant Subdelegació de Govern per les provocacions i  agressions patides pels diferents cossos policials que han actuat avui. 

No consentirem que es menyscabe el nostre dret a la manifestació. A més  demanem la dimissió dels responsables de l’actuació policial: Antonia  García, subdelegada del govern, Emilio Romero, comissari de la Policia  Nacional, Antonio Ortolá, responsable polític de la Policia Local, i de  Paco Catalán, comissari de la Policia Local.

Per a finalitzar, volem agrair a totes les persones que han posat el cos en  el dia d’avui contra aquest atropellament. Malgrat la repressió no podran  amb nosaltres.


Per la classe obrera i la pau entre pobles!

Espacio Publicitario

Deja un comentario