Espacio publicitario

La Confederació General del Treball (CGT) ha tornat a reunir milers de treballadors i treballadores, en les diferents convocatòries al llarg del territori del País Valencià i Murcia, aquest 1r de Maig, sota el lema “Recupera la teua Vida”

Milers de treballadores han respost a les diferents convocatòries que CGT del País Valencià i Murcia ha realitzat este 1r de Maig, dia internacional de la classe treballadora, a València, Alacant, Alcoi, Castelló i Múrcia. Juan Ramón Ferrandis, secretari general de l’organització anarcosindicalista en aquests territoris, ha incidit en què és “necessari continuar incidint en el just repartiment del treball i la riquesa, en un context en el qual, 100 anys després que el moviment obrer llibertari aconseguira conquistar la jornada laboral de huit hores, els avanços en productivitat i tecnologia només han servit per a augmentar la riquesa de la classe capitalista, mentre les treballadores continuem tenint la mateixa jornada laboral”.

A València, la convocatòria de CGT ha reunit diversos milers de persones “Contra les desigualtats i la precarietat laboral: Acció Directa!” en la manifestació que, com és habitual des de fa més de 15 anys, l’organització anarcosindicalista realitza en alternativa a CC.OO i UGT “per la distància inevitable que ens separa amb un sindicalisme que pacte rere pacte ha anat cedint drets col·lectius, a l’ampar dels interessos de la patronal” explica Juan Miguel Font, secretari general de la Federació local de CGT València. La manifestació de milers de persones, que des de la Plaça de Sant Agustí ha recorregut el centre històric de la capital del Túria, ha finalitzat a les Torres de Serrans amb un concert del grup Skaparapid i de La Makinaria.

A Castelló de la Plana, amb el lema “Per la Classe Obrera i la Pau entre Pobles”, CGT juntament amb la Confederació Nacional del Treball (CNT), el Centre Social Antifeixista La Cosa Nostra, l’organització feminista i anticapitalista Subversives Castelló, la Coordinadora Obrera Sindical (COS), L’Intersindical Valenciana i Endavant; han corejat consignes anticapitalistes i combatives pels carrers de la capital de La Plana, en la manifestació que eixia a les 12h des de la Plaça de la Independència – també coneguda com La Farola – i ha finalitzat amb un menjar popular – “Paella Combativa” – en la Plaça de L’Ereta.

De la mateixa manera, la Federació Provincial de CGT a Alacant ha marxat, dins del Bloc Combatiu al costat d’altres sindicats alternatius i associacions ciutadanes, després de la manifestació oficial que representen “els sindicats del sistema”. Per la seua part, a Alcoi, han organitzat el ja tradicional esmorzar organitzat per CGT en la plaça de les Eres.

Finalment, i pel que respecta a Múrcia, la manifestació, que ha començat des de la plaça Fuensanta de la capital murciana, ha finalitzat amb una multitudinària “anarkofiesta” al jardí Floridablanca.

CGT denuncia la actuación de la policia local y nacional que «ha convertido un día de reivindicación en un día de agresión que ha acabado con una mujer atendida en urgencias en el hospital». La manifestación unitaria del sindicalismo combativo y movimientos sociales de Castelló «ha sido una batalla constante con identificaciones, multas y cargas policiales, las fuerzas de seguridad deberían haber gestionado la manifestación conforme a la legislación vigente». Fuentes de la organización anarcosindicalista afirman que «no vamos a consentir ninguna agresión sin respuesta».

Espacio Publicitario

Deja un comentario