Espacio publicitario

Les unitats UPR de la Policia Nacional i la Policia Local de Castelló han “espentat i agredit” en diverses ocasions a les persones presents en la marxa, segons apunten els col·lectius organitzadors

Com és habitual en estes dates, el Primer de Maig a Castelló de la Plana – com a molts altres punts de l’estat i del món – se va realitzar una manifestació pel Dia Internacional de la Classe treballadora. Així, baix el lema “Per la Classe Obrera i la Pau entre Pobles”, la Confederació General del Treball (CGT) juntament amb la Confederació Nacional del Treball (CNT), el Centre Social Antifeixista La Cosa Nostra, l’organització feminista i anticapitalista Subversives Castelló, la Coordinadora Obrera Sindical (COS), L’Intersindical Valenciana i Endavant; se varen organitzar per marxar juntes pels carrers de la capital de La Plana.

Però, segons denuncien des de CGT “lo que en un principi anava a ser una jornada reivindicativa de la classe obrera, s’ha convertit, a causa de les diferents provocacions i agressions policials, en una nova mostra de repressió”. Segons expressen a través d’un comunicat, l’acció policial, que qualifiquen de “premeditada i de provocació”, va implicar successives carregues durant tot el recorregut de la manifestació per part de les unitats de la UPR de la Policia  Nacional i de la Policia Local de la Ciutat de Castelló “amb l’objectiu de trencar la manifestació, espentant i agredint a les persones presents, sense tindre en compte que es trobaven persones majors i famílies amb menors”.

Segons els organitzacions convocants, el pretext baix el qual van actuar els cossos policials va ser la presencia de «pals de fusta» en les banderes, elements que suposadament poden alterar l’ “ordre públic”, i que es solen utilitzar habitualment per a onejar banderes en este tipo d’actes. La central anarcosindicalista ha volgut incidir al respecte, ja que la vigent llei 04/2015 de Seguretat Ciutadana, també coneguda com a «Llei Mordassa», ampara este tipo d’actuacions policials, un dels motius dels quals continuen exigint la seua derogació.

Durant la manifestació, el Secretariat General de la CGT – organització convocant – va demanar al comandament al càrrec els carnets professionals dels agents policials implicats, petició que es va negar en repetides ocasions, amb l’al·licient, segons fonts anarcosindicalistes, de que els números de placa es trobaven en una tipografia molt xicoteta en la part davantera del jupetí antilesions, no sent degudament visible com aixina ho exigeix el seu reglament.

En l’últim tram de la manifestació, en la que va ser l’última carrega, la policia va tirar a terra a una persona major, provocant-li diferents contusions. “En requerir a la policia que avisaren als serveis mèdics perquè la persona ferida poguera ser atesa, els efectius s’allunyaren del lloc dels fets, fent cas omís a la nostra petició”, segons militants de la CGT allí presents.

La manifestació del Primer de Maig a Castelló de La Plana, va finalitzar amb una denuncia per “7pals” – que varen ser confiscats i que va ser denegada la seua devolució – i diverses manifestants ferides fruit de les carregues policials.

D’aquesta manera, la CGT Castelló ha anunciat que prendrà mesures legals davant Subdelegació de Govern per “les provocacions i agressions patides pels diferents cossos policials que han actuat avui”. “No consentirem que es menyscabe el nostre dret a la manifestació – afirmen des de la central anarcosindicalista -, a més demanem la dimissió dels responsables de l’actuació policial: Antonia García, subdelegada del govern, Emilio Romero, comissari de la Policia Nacional, Antonio Ortolá, responsable polític de la Policia Local, i de Paco Catalán, comissari de la Policia Local.

Espacio Publicitario

Deja un comentario