Espacio publicitario

EntLa vesprada del dijous 16 de maig, Jacinto Ceacero i Viki Criado han presentat la revista llibertària “Redes libertarias” a la Biblioteca llibertària Ferrer i Guàrdia de CGT València.radeta

La Biblioteca llibertària Ferrer i Guàrdia de CGT València ha sigut el lloc triat per a tancar la ronda de presentacions de la nova revista Redes Libertarias, que amb el seu subtítol “Teixint xarxes d’afinitat en el moviment llibertari” mostra quines són les intencions del col·lectiu d’afinitat que a la fi de 2023 va llançar el número zero d’aquesta nova publicació anarquista. Jacinto Ceacero i Viki Criado han sigut els encarregats de realitzar aquesta presentació en la qual han explicat les línies mestres de la revista.

Jacinto Ceacero ha començat explicant la necessitat que el moviment llibertari compte amb els seus propis mitjans de la mateixa forma que el fan altres línies de pensament i ha definit Redes Libertarias com una “revista de pensament i cultura”. Explica Ceacero que pretenen difondre la ideologia anarquista “a través de l’assaig, de l’exposició propositiva de la idea de l’anarquisme, però també a través de la cultura, de la poesia, de l’expressió gràfica, de la novel·la gràfica amb les que sens dubte arribem tant o més a poder difondre la nostra proposta”.

El projecte que va gestant-se des de 2022 consisteix en una revista en paper que eixirà cada 6 mesos i una web en la qual els membres del col·lectiu i col·laboradors actualitzen el contingut de manera periòdica. Viki Criado va començar la seua exposició fent referència al concepte de xarxa i els avantatges que ofereix per a “treballar i créixer de manera horitzontal i no jeràrquica”. Criado també ha realitzat un repàs a les diferents seccions de la publicació (Conjuntures, Cultura, Feminismes, Genealogia, Pensament, Xarxes planetàries i Ressenyes) i a les persones del col·lectiu (Charo Arroyo, Álvaro Carvajal Castro, Jacinto Ceacero Cubillo, Diana Cordero, Viki Criado, Félix García Moriyón, Sandra Iriarte, Paco Marcellán, José Manuel F. Mora, José Luís Terrón Blanco i Laura Vicente) que s’encarregaran d’elles.

Durant l’exposició tant Jacinto Ceacero, com Viki Criado han volgut incidir en la “independència de qualsevol organització” d’aquesta revista que els permet desenvolupar el seu projecte amb total llibertat. Per a finalitzar la presentació es va entaular una conversa amb les assistents a la Ferrer i Guàrdia en el qual va destacar la necessitat de respondre als falsos mites sobre el caràcter violent de l’anarquisme i la necessitat de fer front als valors autoritaris i intransigents que impregnen a la societat fent veure que l’única eixida possible ha de basar-se en el suport mutu, la solidaritat i l’acció directa ben entesa.

Espacio Publicitario

Deja un comentario