Espacio publicitario

Juan Miguel Font, secretari general de la Federació local de València de la Confederació General del Treball (CGT) qui va ser registrat i identificat afirma que“anaven clarament a buscar-me”.

El passat 23 de maig, durant la jornada de Vaga General Educativa a la ciutat de València, Juan Miguel Font, secretari general de la Confederació General del Treball (CGT) a València, va ser identificat per les Unitats d’Intervenció Policial (UIP) de la Policia Nacional Espanyola, quan es disposava a acudir a la manifestació convocada a les 18.00 h en la plaça de Sant Agustí.

Juan Miguel Font anava acompanyat d’un grup de 5 persones amb banderes i distintius de l’organització anarcosindicalista quan els cossos policials es van desplaçar cap al lloc pel qual transitava i li van donar l’alto “donant mostres de què es tractava d’un fet selectiu” afirma el secretari general de CGT València, en una acció que les presents consideren que “no va ser aleatòria”. Després d’un escorcoll i el registre de la motxilla, que es va saldar amb la confiscació d’un pot de fum “com el que s’utilitza en bodes, batejos i comunions i anem emprant en altres manifestacions sense cap problema” explica el secretari general de CGT València, van procedir a la seua identificació. En exigir explicacions per l’actuació policial la resposta que va obtindre per part dels agents va ser un ”perquè jo vull, no van ser capaços d’explicar a quina llei adduïen per a retirar-me el pot de fum”

El secretari general de CGT València, no té dubtes en afirmar que els policies “anaven clarament per mi”. Així ho secunda també el sindicat llibertari, des del qual, el mateix dia, es va fer públic un comunicat en el qual denunciaven que “un company de la CGT ha tornat a patir la repressió policial en ser identificat anant a la manifestació per l’educació pública a València”. I conclouen: “Estem fartes de les seues mordasses i de la violència de baixa intensitat que exerceixen els cossos i forces de seguretat de l’Estat”. En eixe mateix sentit des de l’organització anarcosindicalista tornen a recordar que “aquesta llei que el govern més progressista de la història de l’estat espanyol anava a derogar l’endemà d’assaltar els cels des del Parlament i que encara no ho ha fet, torna a servir per a reprimir a la classe treballadora i per a atacar al sindicalisme de classe i combatiu”.

Juan Miguel Font afirma que “des de CGT, continuarem apostant i fomentant la lluita al carrer, convocant mobilitzacions per a exigir la derogació de la Llei Mordassa i responent contra la repressió policial i les polítiques neoliberals dels qui ens governen, siguen del color que siguen”.

Espacio Publicitario

Deja un comentario