Espacio publicitario

Sergi Rodríguez, portaveu del grup municipal de Guanyar Alcoi

Al nostre País, el govern de la Generalitat en mans del PP i Vox està desfent en pocs mesos allò que va avançar el govern del Botànic en huit anys. Huit anys que el Botànic haguera pogut aprofitar per a fer molt més del que va fer, però que almenys va servir per a tancar l’època corrupta dels governs anteriors del PP i per iniciar la reversió de polítiques antisocials exercides per la dreta. Ho va fer amb molta tebiesa i deixant-se moltes promeses sense acabar de complir. A la tebiesa de l’esquerra light patim la contundència de la dreta dura.

En pocs mesos la dreta i l’extrema dreta han engegat la derogació de la Llei de Memòria Democràtica del 2017 per la mal anomenada Llei de «Concòrdia» que en definitiva ve a blanquejar el franquisme; i de la Llei de Plurilingüisme del 2018 per la mal anomenada Llei Reguladora de la «Llibertat» Educativa que minimitza l’ús del valencià a les escoles. I dic mal anomenades perquè baix de les tan anhelades paraules de concòrdia i llibertat a les que ningú es pot negar, en realitat s’amaguen les clares intencions de retallar una cosa i l’altra. No pot haver-hi una Llei de Concòrdia que no considere al franquisme com la dictadura feixista sorgida d’un colp militar que va ser. Ni tampoc pot haver una Llei de la Llibertat Educativa sense posar fi a la desigualtat entre les llengües cooficials del País Valencià i desviant diners públics a l’ensenyament privat, aprofundint en la desigualtat educativa. Així es tanquen línies als col·legis públics i no als privats afavorint el negoci educatiu de l’Església catòlica. La llibertat es buida de contingut quan no hi ha igualtat per a exercir-la.

Tanmateix, la dreta i l’extrema dreta han aprovat el decret que modifica la Llei d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge (Lotup) que afecta als plans urbanístics, als projectes d’inversions i als plans industrials. La modificació elimina l’obligatorietat de la consulta prèvia en la presentació dels anomenats projectes estratègics: aquelles grans inversions industrials, urbanístiques o d’oci que vulguen instal·lar-se al territori valencià. D’aquesta manera serà únicament el govern del PP i Vox qui decidirà, cas per cas, si s’ha de realitzar o no la consulta pública prèvia en els termes previstos a la legislació. L’objectiu és clar: reduir la transparència i afavorir projectes que poden afectar negativament al nostre territori. Evitar en definitiva que ningú puga oposar-se a projectes que poden afectar greument al territori si ells consideren que per damunt dels interessos mediambientals o socials estan els econòmics. I ja sabem quina economia és la que defensa la dreta, la dels grans poders econòmics, la de les multinacionals i tot allò que sempre acaba omplint les butxaques d’uns pocs. Amb el mateix objectiu l’executiu autonòmic actual també prepara una modificació del Pativel, el Pla d’Acció Territorial de la Infraestructura Verda del Litoral, que afecta una desena de projectes urbanístics de gran impacte a les zones costaneres amb la construcció d’uns 18.000 habitatges/apartaments que estaven paralitzats i que ara volen reactivar. Més destrucció d’un litoral ja saturat i més negoci per als especuladors.

També modificarà les lleis sobre transparència i incompatibilitats per a permetre que els càrrecs públics ja no hagen de publicar senceres les seues declaracions de renda ni les seues agendes i puguen pertànyer a qualsevol consell d’administració de qualsevol entitat no pública. Com diria Al Capone: «no és res personal són negocis.»

I com per a tot aquest desplegament reaccionari cal controlar els mitjans de comunicació, també derogaran la Llei vigent de model de la radiotelevisió pública valenciana per a crear la «Corporació Audiovisual de la Comunitat» i substituir l’actual Consell rector per un consell d’administració en el que 7 dels seus 8 membres seran elegits a les Corts on tenen majoria PP i Vox. Control absolut d’un govern que menysprea la cultura i la llengua del poble valencià i que alimenta l’espanyolisme i el blaverisme més ranci de bous i folklore.

Com deia el Raimon: quan creus que ja s’acaba, torna a començar. Tornarem a defensar la sanitat pública, l’educació pública, el nostre entorn natural, la nostra cultura i la nostra llengua, perquè de nou tot està en perill. Espavilem-nos. 

Espacio Publicitario

Deja un comentario