Espacio publicitario


És molt dur portar més de tres mesos sense cobrar, que es diu molt aviat, i ser tan rotund en una decisió que els mantindrà més temps encara sense cobrar. Hi haurà molta gent que no els entenga, ells mateixos, probablement, no s’havien entés fa uns mesos perquè, com tots, havien escoltat una o mil vegades el vell conte que «al treball cal anar amb el cap ajupit i que amb l’orgull no s’ompli la nevera». Però quan aixequem el cap, ja no hi ha marxa enrere.
La gent de Acerinox: els treballadors, les famílies i els amics, estan aprenent que amb l’orgull, el de classe, sí que s’ompli la nevera. Abans, eren molta gent que treballaven juntes i ara són persones amb noms i cognoms que treballen unides.

LES XIFRES:
-VAN VOTAR EL 94% DEL CENS=1627 VOTS.
-1200 VAN VOTAR NO= 73,75%
-427 VAN VOTAR SÍ= 26,25%
-MEMBRES DEL COMITÉ= 12. El que suposa el 0 ‘73% dels VOTS.
-PORTAVEN + DE 100 DIES DE VAGA= + DE 3 MESOS SENSE COBRAR.

El 73,75% dels votants han dit que les condicions de la proposta són clarament insuficients. I a més, que qualsevol possible proposta futura, ha d’incloure tant sí com no, que es retiren les denúncies als membres del comité.
No senten vergonya els mediadors de la Junta de fer una proposta tan pobra en la qual, a més, es mantenen les denúncies sobre diversos membres del comité?

Pretenien, potser ,els mediadors i la patronal amb aquesta proposta, posar-li una soga al coll als membres del comité?.
És clar que el millor blindatge que se li pot donar a uns representants sindicals és el suport dels seus companys. Us proposem, companys i companyes de Acerinox, no com a sindicat sinó com a treballadors, que no s’emporte a assemblea una proposta, per molt bona que siga, que no impliqui la retirada de les denúncies.

El dia 17/5/24 la plantilla de Acerinox celebrava, com si hagués guanyat la champions, continuar lluitant… Quan passen els anys o potser dècades, els que han triat continuar lluitant, els comptaran als seus fills o nets que ells van ser un dels 1200 que van votar NO i aquest orgull, serà impossible quantificar en xifres. Serà el llegat per a les pròximes generacions i formarà part de la història de la comarca.

Coordinadora de Treballadors del Metall

Espacio Publicitario

Deja un comentario