Espacio publicitario

Crònica dels mítings de València, Castelló i Elx en el marc de les eleccions al Parlament Europeu del 9 de juny.

Els dies 1 i 2 de juny van ser d’intensa activitat política per al PCPE al País Valencià. El Partit va organitzar tres mítings. Dos es van realitzar el dissabte dia 1, a les 12.00h en el Centre Obrer i Popular “Las Trece Rosas” de València i, a les 19:00h, en el Centre Social Autogestionat “La Cosa Nostra» de Castelló. El tercer míting es va realitzar el dia 2 al Parc 1 de Maig d’Elx. Els tres mítings van ser a càrrec de Julio Díaz, secretari general del PCPE i candidat número u a les eleccions europees de la coalició PCPE-PCPC, al costat de diversos membres del Comité Central i del Comité de País Valencià del PCPE.

El Partit està realitzant una intensa campanya per les eleccions al Parlament Europeu fruit de la necessitat de mostrar i exposar a la classe obrera la proposta política de la coalició PCPE-PCPC davant un present i un futur determinat per la guerra imperialista, els màxims capdavanters de la qual són l’OTAN i una UE sotmesa als dictàmens de Washington. Este element va ser clau en els tres mítings realitzats per Julio Díaz.

La continuïtat de la guerra en l’Est d’Europa, semblant que la consigna de Washington de “defendre Ucraïna fins a l’últim ucraïnés” ha passat a ser “defendre Ucraïna fins a l’últim europeu”, es traduïx en l’acord de col·laboració que el govern del PSOE/Sumar ha firmat amb el règim ucraïnés de 1100 milions d’euros mentres la taxa de pobresa infantil a Espanya severa s’eleva a 13,7% (0’19 punts percentuals respecte a 2022). Redundant en esta política servil a l’imperialisme s’enquadren les declaracions de Josep Vicent Boira i Maiques, coordinador del comissionat del Govern espanyol per al desenvolupament del corredor mediterrani, dependent del Ministeri de Foment, de la necessitat d’accelerar este corredor per a poder transportar en hores soldats a Europa en cas de guerra. L’imperialisme busca generalitzar la guerra.

Un altre element va ser l’embrutiment de les masses amb la fi necessària per a la classe dominant de crear masses acrítiques, inundades de fals i ranci patriotisme. Esta necessitat és fruit del context bèl·lic que ens envolta, portar als fills de la classe obrera a morir sota les banderes de l’imperialisme, vendre els nostres servicis públics en defensa de la “pàtria”, que no és més que la defensa dels interessos dels monopolis, requerix d’una massa acrítica, perduda en l’individualisme i corcada en la mentalitat del “salve’s qui puga”. En este context concret hem d’entendre el ressò a personatges com Milei i als estereotips que inunden les xarxes socials.

Enfront de tot això el secretari general del PCPE va assenyalar la importància de la militància comunista. La denúncia de la guerra, del caràcter reaccionari de la UE, la necessitat de l’organització de la classe obrera i construir Partit són les autèntiques batalles del PCPE, sent les eleccions una part més d’eixe procés. El PCPE anima a realitzar un vot conscient amb la realitat, conscient amb la necessitat d’organitzar-se i lluitar, conscient que el dia 9 passarà i el dia 10 se seguirà en la lluita dels fronts de masses.

Vota conscient

Vota comunista

Espacio Publicitario

Deja un comentario