Espacio publicitario

Sergi Rodríguez, portaveu del grup municipal de Guanyar Alcoi

Finalment, ha estat possible un acord econòmic, a falta d’ultimar l’acord reglamentari, entre el govern i la majoria sindical de l’Ajuntament per a l’aplicació de la Carrera Professional Horitzontal (CPH). Des de Guanyar Alcoi felicitem a les dos parts per l’esforç intens que li han dedicat cadascuna d’elles a la recerca de l’acord.

Des de Guanyar Alcoi hem contribuït de manera activa a aconseguir-lo. Des d’un principi hem defensat que un acord tan necessari per al bon funcionament de la nostra administració havia de tindre el suport majoritari de totes les parts implicades. Una majoria sindical i una majoria política. Per a nosaltres era imprescindible que el Reglament de la CPH que el govern havia de dur al Ple de la Corporació per a la seua aprovació, tinguera el suport sindical que representa la majoria dels treballadors i treballadores de l’Ajuntament.

Davant el desacord inicial entre el govern i els sindicats que representen la majoria de la plantilla de l’Ajuntament, que va dur al tancament de les negociacions en la Mesa General de Negociació (MGN) per part del govern, Guanyar Alcoi va demanar al Ple de l’1 de març que el govern tornara a convocar la MGN, ja que enteníem que les distàncies entre les parts no eren insalvables i que calia fer un esforç més per aconseguir un acord majoritari. Aquesta petició fou desestimada pel govern que finalment va presentar al Ple del 5 d’abril una proposta de Reglament de CPH pactat únicament amb la UGT que no tenia la representació majoritària del personal de l’Ajuntament. Davant aquesta situació, Guanyar Alcoi vam presentar una esmena a la totalitat del Reglament proposat pel govern que va ser aprovada per majoria de l’oposicó. Aquesta esmena obligava a convocar de nou la MGN per a reiniciar les negociacions entre govern i sindicats.

Des de Guanyar volem agrair especialment el treball, l’esforç i la voluntat de consens dels sindicats CCOO, STAS i FESEP, per fer possible un primer acord que obri el camí a una resolució positiva per a l’aplicació de la CPH a l’Ajuntament d’Alcoi.

Com finalment ha quedat demostrat, Guanyar Alcoi va encertar posicionant-se decididament a favor d’un acord de totes les parts que obrirà una nova forma de fer i de treballar des del consens. Amb l’acord assegurem major i més continuada formació, millor avaluació del treball, major compromís i major planificació del treball dels servidors públics locals. Tot amb l’objectiu de fer l’administració local més eficient per al servei de les necessitats de les persones i de la ciutat.

Ens congratulem d’haver sigut útils en la resolució en positiu d’un tema que semblava difícil de resoldre i de millorar la política de personal de l’Ajuntament.

Espacio Publicitario

Deja un comentario