Espacio publicitario

La plataforma ciutadana advertix que l’organització de les escoletes amb tan poca antelació causa malestar i incertesa entre les famílies al no saber amb el temps necessari si podran conciliar o no les vacances escolars dels seus fills i filles amb la seua vida laboral.

La setmana passada la Regidoria d’Educació va anunciar la posada en marxa de l’Escola de Juny, que suposa una ampliació de l’escoleta d’estiu a finals de juny, quan ja s’han acabat les classes escolars. Des de Guanyar Alcoi es mostren contents per la iniciativa, però consideren que s’ha actuat tard i amb poca antelació, ja que les famílies han rebut l’avís a finals de la setmana passada i tenint en compte que les inscripcions són del 17 al 19 de juny, «no els ha deixat temps per poder previndre-ho amb el temps que caldria. Conciliar també implica la necessitat d’organitzar-se i preveure les coses amb temps i l’administració és la primera que hauria d’entendre-ho i previndre les necessitats de la ciutadania. A més, la inscripció l’han fet de forma presencial, i no telemàticament com en l’Escola Municipal de Teatre, la qual cosa encara dificulta més la matriculació a aquelles famílies que per motius laborals no poden acudir presencialment.» argumenta la regidora de Guanyar Alcoi, Mari Carmen Paredes.

Per altra banda, des de l’Escola Municipal de Teatre van rebre ahir la resolució de les sol·licituds i algunes famílies s’han quedat sense plaça en alguns períodes. «El fet de no saber si els teus fills estaran admesos o no amb temps porta a moltes famílies a duplicar les sol·licituds de matrícula per por de quedar-se sense o que, fins i tot, es queden sense cap opció amb la qual conciliar en estos dies d’estiu en les diferents alternatives de la ciutat. Des de la Regidoria d’Educació la prioritat ha de ser ajudar a les famílies facilitant en temps i forma les matriculacions» assenyala Paredes.

Des de Guanyar Alcoi veuen necessari que «la informació arribe amb temps als diferents col·legis per a assegurar-se que les famílies tenen temps suficient per a poder organitzar les vacances escolars dels seus fills i filles. A més, cal una escolta activa de les AMPA per a assabentar-se de les necessitats reals de les mares i pares. Per este motiu demanem que per al curs vinent es corregisquen estes deficiències.» conclou Paredes.

Espacio Publicitario

Deja un comentario