Espacio publicitario

La denegació del permís al col·lectiu Per l’Horta per realitzar un mercat extraordinari de Preus Justos per part de l’Ajuntament de València previst per al diumenge 23 de juny, ha donat lloc a una iniciativa de denúncia. Un grup de llauradors i llauradores que participen tots els dissabtes en el Mercat de l’Horta de Benimaclet organitzen aquest dissabte una acció de denúncia i sensibilització sobre els preus injustos que s’estan pagant als productors de ceba esta temporada, com recentment ha denunciat la Unió LLauradora i Ramadera.

Dia: Dissabte, 22 de juny de 2024

Hora: De 9:00 a 14:00 hores
Lloc: Plaça de Benimaclet

Aprofitant el Mercat de l’Horta de Benimaclet, celebrat cada dissabte des de març de 2023, es posaran a la venda mil quilos de ceba amb un preu “a la voluntat” dels comprador. L’objectiu d’aquesta jornada és informar i conscienciar als consumidors sobre els preus abusius que actualment es paguen als camps, que, en aquest cas, oscil·la entre els 4 i 10 cèntims per quilo de ceba, comparant-lo amb el preu de venda final en supermercats (1.85 € per quilo) , i deixar en la mà de les persones consumidores abonar el preu que consideren just.

Aquesta iniciativa sorgeix com una reacció a la decisió de l’Ajuntament de València de denegar el permís per a la realització del Mercat de Preus Justos a les Torres de Serrans, una activitat extraordinària que des de 2021 s’havia dut a terme en diversos punts de la ciutat com el barri de Campanar o la Plaça de la Reina en col·laboració amb el consistori.

Aquesta denegació suposa un obstacle injustificat a una activitat de caràcter excepcional i reivindicatiu que té com a objectiu sensibilitzar la ciutadania sobre els baixos preus que reben els llauradors de l’horta pels seus productes.

Segons Per l’Horta, col·lectiu agrarista organitzador del mercat extraordinari denegat, «no és només una oportunitat per als agricultors de vendre els seus productes a preus justos, sinó també una manera de sensibilitzar la ciutadania sobre la crisi que patim amb els preus dels productes agrícoles»

A més, al Mercat de l’Horta de Benimaclet voluntaris de Per l’Horta estaran presents per a explicar i conscienciar sobre la situació dels preus agraris i la importància de defensar un comerç just per als productors locals.

Aquesta acció també servirà per a recordar al veïnat de València que els quatre mercats de l’Horta continuen oberts malgrat les amenaces de tancament.

Aquests mercats són:

● Mercat de Benimaclet (dissabtes)
● Mercat de Castellar-l’Oliveral (dissabtes)
● Mercat de Malilla (dissabtes)
● Mercat del Pla del Remei/Colom (Dimarts)

Convidem a tots els mitjans de comunicació a cobrir aquest esdeveniment per a donar visibilitat a la situació dels nostres llauradors i la seua lluita per uns preus justos. La vostra presència i suport són fonamentals per a difondre aquest missatge.

Espacio Publicitario

Deja un comentario