Inicio Antimilitaristes-MOC El periodista Oriol Andrés presenta a València el seu llibre, on reivindica...

El periodista Oriol Andrés presenta a València el seu llibre, on reivindica algunes de les figures més importants d’una revolució pacífica que va esquerdar un règim de silenci i terror

0
63

Presentació a València del llibre «Síria, els rostres de la revolució: Històries de resistència civil al cor de l’Orient Mitjà» amb el seu autor

El recent llibre del periodista i realitzador Oriol Andrés, editat per Ara Llibres, presenta i homenatja figures-clau del moviment de resistència civil pro democràtic que va sorgir a Síria al 2011, seguint la sèrie de “Primaveres Àrabs” i que va plantar cara al règim dels al-Assad, un dels règims més brutals del món. La manca de suport i el silenci internacional, la salvatge repressió militar que van patir la població , l’aparició d’actors opositors armats, la irrupció de les milícies extremistes i l’entrada en escena militar de potències globals i regionals, com ara Iran i Rússia, van esclafar i engolir aquest esperançador i exemplar moviment noviolent, i van convertir el drama sirià entre 2011 i 2019 en la pitjor massacre humana del segle que vivim, una altra més al cor de l’Orient Mitjà i una que anticipava la que actualment presenciem a Gaza.

A través de les seues pàgines coneixerem alguns dels rostres més visibles d’aquesta revolució pacífica: com ara Raed Fares, Razan Zeituneh, Bassel Khartabil, Nura Ghazi, Giyath Mattar, Yahya Shurbaji, o els activistes del grup Raqqa is Being Slaughtered Silently, que van haver d’enfrontar-se al règim autoritari assadista i alguns després també a l’extremisme religiós armat de les milícies d’Al-Nusra, HTS o Daesh. La majoria d’aquestes persones van pagar un preu altíssim de persecució, empresonament, tortura, exili i assassinat.

La presentació correrà a càrrec del seu autor amb introducció de Carlos Pérez, d’Antimilitaristes-MOC València. Es durà a terme demà dimecres 26 de juny a les 19h, a la Llibreria La Repartidora, C. del Reverend Rafael Tramoyeres, 8, Benimaclet.

En acabar la presentació, l’autor estarà disponible per a entrevistes.

També es podrà tornar a gaudir de l’exposició «Mirades sirianes sobre la guerra», una col·lecció d’il·lustracions antimilitaristes d’artistes sirians i sirianes produïdes al llarg dels anys de la revolta i la guerra siriana

Sobre l’autor

Oriol Andrés Gallart (Barcelona, 1982) és periodista i realitzador de documentals, amb la mirada posada en les vulneracions dels Drets Humans, els moviments socials així com els conflictes i la pau. Des de fa més d’una dècada cobreix el Pròxim Orient, i ha viscut bona part d’aquest temps a Beirut (Líban). Ha treballat dins l’equip de TV3 a la regió i també com a corresponsal de la Cadena SER, cobrint alguns dels esdeveniments històrics recents a països com el Líban, Síria, l’Iraq, Turquia, Palestina o Israel. És membre fundador del Col·lectiu de periodistes Contrast i cooperativista a la Directa.

Més informació

El primer capítol del llibre és accessible a través d’aquest enllaç:

SIN COMENTARIOS

Deja un comentario

RTVP & Tu Portavoz

Síguenos en nuestro canal de Telegram

Únete al Canal
CERRAR