Espacio publicitario

Finalitzen les segones jornades organitzades per la Coordinadora per la Ubicació Racional de les Energies Renovables ‘‘Batallant unides per la transició energètica justa’’, celebrades a llarg d’aquest cap de setmana a Alborache en la que han participat més de 40 grups de la Coordinadora.

Entre els tallers formatius, xarredes i grups de treball, han aportat les seues experiències altres lluites històriques i pressents pel territori valencià com són Per l’horta, la Comissió Ciutat-Port, Nostra Terra, Salvem les Moles i Entre Barris. Així com formació en desobediència civil no violenta de la mà del MOC i Marfull-Agró o formació jurídica específica en dret ambiental per part del Rotgle.

Amb un nou èxit de participació, i noves propostes d’acció, la Coordinadora ix reforçada  per continuar defensant el territori i posant damunt la taula el model just i necessari de transició energètica basat en el un model distribuït de plantes menudes i properes als llocs de consum que siguen fàcilment integrades en els territoris, minimitzant les afeccions i beneficiant directament a la població.

Evidentment la batalla jurídica continua damunt la taula i anirà creixent davant l’aprovació d’alguns dels projectes, tant del Ministeri com de la Conselleria, que avancen en la seua tramitació. En aquest sentit s’ha destacat la necessitat, tant d’arribar als contenciosos administratius, com de sumar més denúncies per delicte ambiental a les ja presentades, com la que ja ha estat admesa per la fiscalia contra els 19 projectes de Renovalia a les comarques dels Serrans i el Camp de Túria.

El sentir comú en al cloenda ha estat el d’eixir amb les piles carregades de bona energia!

Finalizan las segundas jornadas organizadas por la Coordinadora por la Ubicación Racional de las Energías Renovables ‘‘Batallando unidas por la transición energética justa’’, celebradas a lo largo de este fin de semana en Alborache, en la que han participado más de 40 grupos de la Coordinadora.

Entre los talleres formativos, charlas y grupos de trabajo, han aportado sus experiencias otras luchas históricas y presentes del territorio valenciano como son Pel l’horta, la Comissió Ciudtat-Port, Nostra Terra, Salvem les Moles y Entre Barris. Así como formación en desobediencia civil no violenta de la mano del MOC y Marfull-Agró o formación jurídica específica en derecho ambiental por parte del Rotgle.

Con un nuevo éxito de participación, y nuevas propuestas de acción, la Coordinadora sale reforzada para continuar defendiendo el territorio y poniendo encima la mesa el modelo justo y necesario de transición energética basado en el uno modelo distribuido de plantas pequeñas y próximas a los lugares de consumo que sean fácilmente integradas en los territorios, minimizando las afecciones y beneficiando directamente en la población.

Evidentemente la batalla jurídica continúa encima de la mesa e irá creciendo ante la aprobación de algunos de los proyectos, tanto del Ministerio como de la Consellería, que avanzan en su tramitación. En este sentido se ha destacado la necesidad tanto de llegar a los contencioso–administrativos como de sumar más denuncias por delito ambiental a las ya presentadas, como la que ya ha sido admitida por la fiscalía contra los 19 proyectos de Renovalia en las comarcas de la Serranía y el Camp de Túria.

El sentir común en la assamblea de cierre ha sido el de salir con las pilas cargadas de buena energía!

Espacio Publicitario

Deja un comentario