Inicio Ajuntament Nota de prensa, intervención de la CFV en el debate de la...

Nota de prensa, intervención de la CFV en el debate de la Ciudad de València

0
15

La voz de la Coordinadora Feminista de Valencia finalmente se ha escuchado en el Pleno del Ayuntamiento de València dureante el Debate de la Ciudad.

El balance tanto como de la gestión de este año como de la untervención de Maria José Catalá es negativo y entristecedor, la alcaldesa no ha nombrado ni una sola vez a la violencia de género ni la violencia sexual a pesar que las denuncias siguen aumentando, no ha hacho ninguna referencia a las desigualdades estructurales que padecen las mujeres ni a ninguna política o acción en materia de igualdad. Por parte de la CFV se han enumerado una serie de recortes y retrocesos que tendrán consecuencias sobre las vidas de las valencianas.

Lamentamos que el  concejal de vox y segundo teniente alcalde Juan Manuel Badenas haya intentado hacernos callar cuando se ha denunciado que la Alcaldesa al eliminar consejos de participación ciudadana como el de Cooperación y de Inmigración da carta de naturaleza a las manifestaciones racistas y xenófobas de la concejala de Cecilia Herrero, siendo vergonzosos sus manifestaciones vertidas en la red social X.  

Adjuntamos el documento completo del resumen balance realizado por la Coordinadora Feminista de Valencia en materia de feminismo, 

Bon dia,

Alcaldessa, membres del Ple, des de la Coordinadora Feminista de València hem constatat que el seu Govern de l’Ajuntament, després de l’aliança del Partit Popular amb VOX, s’ha oblidat de l’obligació que tenen les administracions públiques de eliminar i combatre les desigualtats estructurals que pateixen les dones en general i les valencianes en particular. En aquest últim any observem amb dolor i indignació com han disminuït els nivells d’esforç, inversions i polítiques públiques per a la igualtat

Vivim en una societat masclista, com demostren les dades que constaten les múltiples discriminacions que patim, i els avanços que en els últims anys hem aconseguit gràcies a les reivindicacions feministes es veuen amenaçats per una involució que tindrà conseqüències sobre les nostres vides.

Davant les xifres inqüestionables d’augment de la violència masclista, 1 dona assassinada cada 3 dies, la violència sexual amb una violació cada 3 hores, els problemes per a portar una vida digna de les famílies monoparentals femenines, les bretxes salarials, la sobrecàrrega en matèria de cures en dones i sobretot en dones majors (les iaies), el problema d’accés a l’habitatge de les dones víctimes de violència masclista i/o en risc d’exclusió. Com pot ser que vosté senyora alcaldessa i el seu govern ultraconservador haja pres aquestes decisions:

Trencar el consens històric perquè dones en situació de vulnerabilitat puguen tindre una ocupació digna i de qualitat. Parlem de València Activa, dones majors, joves i parades de llarga duració són les que tenen menys oportunitats i vostés perverteixen la paraula igualtat abandonant-les, no poden tractar de manera igual quan es parteix amb una desigualtat estructural.

La pobresa té cara de dona, colpeja més fort a les dones, entre elles, a les dones migrants. No volem caritat sinó recursos per a superar la precarietat i la vulnerabilitat. Exigim programes d’ocupació amb perspectiva feminista. Volem que es continue treballant per a garantir a les dones una vida digna, amb ocupacions de qualitat, sense bretxes de gènere, amb pensions justes.

Ens aterra el seu mutisme senyora Alcaldessa davant la decisió de la Generalitat d’eliminar en la formació de les Policies Locals la matèria de violència de gènere. Exigim el reconeixement inequívoc de la violència de gènere i masclista i de la necessitat de protecció de les dones, les seues criatures víctimes tambe d’aquesta violència i protecció i atenció de les víctimes d’agressions sexuals.

Considerem un gran retrocés l’eliminació del Consell de Participació Ciutadana en Cooperació i d’Immigració, donant carta de naturalitat a la xenofòbia i el racisme que mostra la seua regidora la Sra. Cecilia Herrero. (SIC “Basta de patrocinar al moro, los recursos de los nacionales para los españoles” vist en X)

Aquest Govern Municipal està en la senda del ministre que va haver de dimitir per voler retallar drets sobre l’avortament, Vosté promociona i avala actes antiavortistes per a major glòria de VOX i complaença del seu diputat condemnat per violència masclista el Sr. Flores. Quina vergonya senyora Catalá que això estiga passant a València i ho paguem entre totes i tots.

No permetrem ni un pas enrere en els nostres drets sexuals i reproductius, el dret a l’avortament legal l’han de garantir les administracions i ha de ser segur, gratuït i en la sanitat pública. Ni un pas enrere en la salut sexual i reproductiva de totes les etapes de la vida. No volem posar les nostres vides en risc.

Com pensen eliminar les desigualtats entre dones i homes si en la Subvenció municipal Emprén i Concilia, no fan ni una sola referència a dones amb especials dificultats: majors, joves, parades de llarga duració, famílies monoparentals femenines, supervivents del sistema prostitucional, supervivents de violència masclista.

Ens preocupa que desapareguen accions municipals tan importants com:

• Fomentar les vocacions científiques i tecnològiques entre dones adolescents i joves.
• Fomentar el pensament crític en matèria d’igualtat i incorporar discursos sobre la igualtat en les relacions d’amistat, sexuals i amoroses entre joves.
• Fomentar el pensament crític en matèria de diversitat, entre altres.

Volem que la coeducació siga una realitat, volem una educació afectiva sexual sense estereotips de gènere en tots els centres docents, que s’ensenye a conviure amb i des del respecte. Volem assegurar la continuïtat de la vida i per a això cal abordar la transició ecològica des d’una perspectiva ecofeminista. La capitalitat verda europea no pot ignorar la perspectiva de gènere en l’anàlisi i en les mesures que s’han de desenvolupar per fer front a l’emergència climàtica.

Per què desapareix el servei INFOSEX, que atenia consultes i organitzava tallers en centres educatius per a fomentar relacions igualitàries, identificant de la violència masclista per a previndre-la.

Per què es deixa de fomentar la igualtat en les Falles? han posat fi al foment de jurats paritaris i al reconeixement a Dones de la Festa, etc.

Des de la consternació, constatem que el masclisme mata, denunciem i condemnem les diverses violències que patim pel fet de ser dones: les violacions grupals, que estan adquirint proporcions de pandèmia; la mercantilització del cos de les dones, tant per a l’explotació sexual, com per a l’explotació laboral, i de la nostra capacitat reproductiva (úters de lloguer); l’assetjament sexual. Denunciem el sistema prostitucional que normalitza i potència les indústries de la pornografia i de la prostitució, bases principals del tràfic i de màfies de proxenetes, que es consoliden en la deshumanització de dones i xiquetes per a ser usades per homes com a simples objectes de satisfacció, d’abús de poder i d’exercici de violència sobre totes nosaltres.

Senyora Catalá, senyora Gil, per a quan l’ordenança municipal que atenga les dones víctimes del sistema prostitucional integralment i perseguisca màfies, proxenetes i puters?

Des de la Coordinadora Feminista de València denunciem la manca de sensibilitat d’aquest Govern municipal davant els conflictes bèl·lics que pateixen dones i criatures a Palestina així com en la resta de guerres. També fa vergonya la indiferència de vosté i el seu equip davant la vulneració dels DDHH de les dones de l’Afganistan i de l’Iran.

No oblidem la violència exercida per les institucions, especialment en l’àmbit judicial, només cal esmentar sentències recents en processos per violació de xiquetes. Diem no a una societat patriarcal, masclista, feixista, racista, capitalista i colonialista que crea les desigualtats estructurals que patim les dones pel fet de ser-ho, feminitzant la pobresa i excloent a la meitat de la població mundial.

Ens despedim agraïnt d’avant-mà a aquest Ple L’ESCOLTA ACTIVA de la nostra veu, que és la de les dones valencianes.

Declaracions de Beatriu Cardona

SIN COMENTARIOS

Deja un comentario

RTVP & Tu Portavoz

Síguenos en nuestro canal de Telegram

Únete al Canal
CERRAR