Espacio publicitario

En contestació a l’article d’un regidor del PSOE

Sergi Rodríguez, portaveu del grup municipal de Guanyar Alcoi

L’article del regidor del PSOE està basat en una mentida des de la qual pretén desqualificar el treball fiscalitzador de l’oposició —un còpia i pega de la mateixa estratègia que utilitza el PSOE al Saló de Plens—. Encapçala l’article dient: «Sobre les crítiques als tècnics», i la pregunta és: però quines crítiques als tècnics? El PSOE sap que Guanyar no fa cap crítica al treball tècnic i que sempre centra les seues crítiques en els responsables polítics, ja que són aquests els que s’han de preocupar pels treballs de les seues corresponents regidories i de donar comptes a qui així ho sol·licite (per a comprovar-ho es pot veure el debat al Ple de l’Ajuntament del 5 de juliol, concretament entre el minut 2:42:14 a 3:03:30). El problema està quan en compte d’assumir les seues responsabilitats els regidors s’escuden amb els tècnics, exposant irresponsablement a aquests en el debat polític. Tots els plantejaments que hem fet remarcant al nostre entendre alguna deficiència o errada en l’execució d’alguna obra o servei, sempre se l’han espolsat del damunt per a derivar la responsabilitat cap als tècnics. Tècnics que han de fer un treball condicionat per la decisió política, pel pressupost designat i per moltes altres consideracions dels responsables polítics de l’àrea.

Si nosaltres critiquem que la poda dels arbres moltes vegades s’ha fet fora de temps, que enguany ha estat agressiva, que els escocells no són els adequats i que en general la política de manteniment de l’arbrat urbà és dolenta, estem dirigint-nos al regidor del govern que gestiona la regidoria i que té l’obligació de respondre. El tècnic no té cap culpa si el pressupost designat és tan insuficient que ha d’esprémer l’actuació a la mínima expressió; o si per falta de planificació política la licitació a una empresa privada per a fer la poda arriba tard i aquesta es fa en època no adequada; o que el tècnic no dispose d’una brigada pròpia suficientment ben dotada per a poder fer millor la seua faena; o si a l’hora de fer una actuació urbanística no es té en compte la seua participació per previndre la naturalització de la zona. Aquestes són les decisions polítiques que condicionen el treball dels tècnics. Les nostres crítiques no van contra els tècnics sinó contra les decisions polítiques que condicionen els treballs dels tècnics. N’estem segurs que si la direcció política fora l’adequada, els tècnics ho agrairien moltíssim, i la ciutadania també.

Hi ha evidències, que estan als ulls de tota la ciutadania, sols cal passejar-se pels carrers i parcs d’Alcoi per veure l’estat de les coses. En compte d’acceptar l’evidència i posar solucions, la resposta del govern és negar-la i, el que és pitjor, tirar la pilota als tècnics. Així és que qui ha de demanar disculpes als tècnics són els regidors del govern que els utilitzen per a protegir-se de les crítiques a la seua gestió. Carregar la responsabilitat a les esquenes dels tècnics és una falta de respecte. Eixe respecte cap al treball dels tècnics que ens demanen a nosaltres que augmentem haurien d’aplicar-se’l ells. Nosaltres tenim molt clar el respecte que es mereix el funcionariat municipal, ho vam demostrar aturant la pretensió del govern d’imposar als funcionaris un Reglament de Carrera Horitzontal Professional que precisament no augmentava en res el respecte que es mereixien, al contrari.

I per últim, intentar barrejar el tipus d’oposició que fem des de Guanyar amb el que fa la dreta del PP o Vox, com es pretén a l’article, simplement és de risa.

Espacio Publicitario

Deja un comentario