Inicio CAMP DEL TURIA Bétera III Marxa a Peu a l’antic camp de concentració franquista de Portaceli

III Marxa a Peu a l’antic camp de concentració franquista de Portaceli

0
14

El pròxim diumenge 20 d’octubre se celebrarà la III Marxa a Peu al Camp de Concentració de Portaceli, en memòria de les que van lluitar per la llibertat i la República

La Marxa tindrà el seu punt d’eixida a l’estació de tren de Bétera a les 10.00 h i transcorrerà, amb totes les mesures de seguretat, fins a l’antic camp de tortura, on es farà l’acte d’homenatge; primer al mateix camp i després, en la rodalia, a 10 minuts de caminada, en què intervindran, entre altres, familiars de les represaliades i representants de les formacions convocants.

La plataforma organitzadora, composta per quinze organitzacions polítiques i associatives del País Valencià, preveu una massiva participació de públic a la marxa; la majoria de gent fent-la a peu, cobrint la distància dels 8,5 km, entre el poble i el camp de concentració (actualment hospital Dr. Moliner), que és el recorregut que van fer, vuitanta-cinc anys enrere, els republicans i les republicanes represaliades provinents d’altres camps de concentració com ara el de Soneja, el d’Albatera o de la plaça de bous de València.

Els organitzadors pretenen amb esta marxa fer memòria, i homenatge a estes persones republicanes, d’entre 15.000 i 20.000, que van patir les calamitats en acabar la guerra. Moltes d’elles, entre 2.000 i 2.500, van ser afusellades i tots i totes torturades; van patir fam i malalties per falta de salubritat en un camp on les persones romanien amuntegades com animals.

‘No volem que este episodi tan negre del nostre País quede en l’oblit. Les noves generacions i la resta de la societat ha d’estar ben informada al voltant de la nostra història, i sols així dignificarem el nostre poble amb Veritat, Justícia i Reparació’, ha declarat una membre de la plataforma organitzadora.

SIN COMENTARIOS

Deja un comentario

RTVP & Tu Portavoz

Síguenos en nuestro canal de Telegram

Únete al Canal
CERRAR