Espacio publicitario

Esteban García, secretari general de la Confederació General del Treball (CGT) a Castelló ha sigut sancionat per la manifestació del 1r de maig que va concloure amb provocacions i càrregues policials.

La Confederació General del Treball (CGT) de Castelló ha informat de la recepció d’una proposta de sanció a Esteban García, secretari general de la Federació Intercomarcal de Castelló de CGT per l’ocorregut durant la manifestació del 1r de maig en la capital de La Plana. Subdelegació de Govern qualifica com a infracció greu els fets atribuïts a García, qui es mostra “disconforme amb els fets imputats” i al·lega “falsedat o si és el cas, inexactitud palmària dels fets relatats”. Proposta de sanció que s’uneix a altres 3 rebudes per membres d’altres organitzacions també convocants de la manifestació.

CGT va denunciar en un comunicat el mateix 1r de maig la repressió policial patida durant “una jornada que en principi anava a ser reivindicativa de la classe obrera” i que va acabar convertint-se “a causa de diferents provocacions i agressions policials en una nova mostra de repressió”. La Policia Nacional va utilitzar com a pretext per a carregar contra els manifestants “els pals de fusta de les banderes” que segons aquests “suposava que es podia alterar l’ordre públic”. Des de l’organització anarcosindicalista indiquen “sense entrar a valorar la decisió adoptada pels agents, des de CGT es va decidir no traure les banderes amb pals ridículs, sense oposar cap resistència, ni desobeir a l’autoritat actuant”.

L’expedient sancionador de Subdelegació de Govern a Castelló afirma que García va fer “cas omís a les indicacions de la Força pública” i que va oposar “forta resistència per a entregar l’objecte” que finalment va ser aprehés davant de «l’hostilitat mostrada”. Des de CGT en conéixer el relat que realitza la Comissaria Provincial de Castelló en la denúncia “exigeix còpia de l’atestat policial”, anunciant que “es reserva el dret a emprendre les accions legals oportunes contra els qui hagen incorregut en falsedat o inexactitud manifesta”.

Recordem que arran de les càrregues policials durant la manifestació del 1r de maig, aquesta va concloure amb diverses persones ferides i colpejades, fins i tot amb una persona major tirada en el sòl a la qual van provocar diferents contusions de les quals va haver de ser atesa a l’hospital.

Espacio Publicitario

Deja un comentario