Espacio publicitario

La Fira Alternativa de València arriba a la 36a edició els propers dies 23, 24 i 25 de maig amb la participació més de dues-centes paradetes d’artesania, d’alimentació i de col·lectius socials i amb una programació farcida d’activitats, que inclou xerrades, concerts, tallers i teatre per a totes les edats.

Enguany, la Fira Alternativa de València ha volgut posar l’accent en la conscienciació de les conseqüències dramàtiques que pot tindre el canvi climàtic i el model de desenvolupament econòmic que l’està provocant, tant per a la vida humana com per al planeta en general, tot recordant els efectes devastadors de les riuades del passat octubre, amb el resultat de més de dues-centes víctimes mortals i d’unes destrosses per un valor incalculable. Després de la tragèdia del 29 d’octubre de l’any passat, la Fira Alternativa de València vol enfortir les alternatives de producció i de consum ecològic i sostenible i els moviments socials i les xarxes veïnals que serveixen per a fer front a les adversitats.

De fet, les conseqüències d’aquest model depredador i irracional ja es feien notar abans de la riuada, amb milers de persones expulsades de les cases per l’alt pre de l’habitatge, amb barris, pobles i ciutats ocupats per milers de turistes, tot fent-hi incompatible la vida per als veïns i veïnes, i, alhora, fomentant un sistema insostenible ambientalment que s’exposa creixentment als perills del canvi climàtic. Per això, la Fira Alternativa de València ha programat diverses activitats que han de servir per a reflexionar sobre el problema de l’habitatge, el model de ciutat i les opcion organitzatives que tenim per a defensar-nos-en.

Així, comptarem amb xarrades amb les diverses assemblees que composen Entrebarris i el moviment per l’habitatge, amb la presentació del Sindicat de Llogateres, amb l’espectacle de teatre «Short Term» de La Vulgar, que reflexiona sobre la turistificació, o la presentació de llibres que tracten aquesta problemàtica, com «Poder Inquilino», «Qui viu ahí» o «Nos invaden. El turismo es colonialismo II».

A banda d’aquests temes, la programació inclou xerrades sobre els macroprojectes d’energies renovables, sobre qüestions internacionals, com ara la situació a l’Argentina de Milei, o la lluita revolucionària libanesa, sobre el problema de les pensions, les xarxes d’economia solidària o l’objecció fiscal antimilitarista, entre d’altres.

Pel que fa als concerts, a partir de divendres a la vesprada, passaran per l’escenari de la Fira Alternativa de València grups com Kandinska, Fock, Besugo, Klezmerama, Steinbirds, Víctimas Civiles, Orkesta Paraiso, Sociologia Animal, Pepe Ruiz o DJ Keyzz.

Paral·lament, i al llarg dels tres dies, es podrà participar en tallers de danses, de reciclatge, d’iniciació al pandrum i hi haurà espectables de titelles per a una persona i de curta duració amb l’actriu, pallassa i titellaire Begoña Rio.

Cal recordar que, com cada any, la Fira Alternativa de València acull parades d’artesania feta amb productes naturals pels mateixos artesans; les parades d’alimentació ofereixen productes vegetarians i ecològics. Tot plegat amb l’objectiu de visualitzar i promoure la producció i el consum responsable, sense explotació del medi ni de les persones.

D’aquesta manera, en la trenta-sisena edició volem tornar a evidenciar que existeixen alternatives a aquest model imperant de desenvolupament, i que són moltes les persones i els col·lectius que treballen i lluiten per a generar espais de convivència i de producció amb relacions basades en el respecte, en la sostenibilitat, en la igualtat, la sobirania, la solidaritat i la justícia. Persones i col·lectius que, en definitiva, treballen per a construir un món millor.

Quan el món sembla que s’endinsa en una espiral de catàstrofes climàtiques i d’agudització de les desigualtats i de les opressions de tota mena, nosaltres hi insistim: si el capitalisme ens ofega, nosaltres construïm alternatives!

Espacio Publicitario

Deja un comentario