Espacio publicitario

Enric Garriga, president de l’Amical de Buchenwald, realitza unes xarrades sobre Holocaust i deportació i, aprofitant la visita al centre alcoià, ofereix una conferencia sobre Jorge Semprún amb motiu del centenari del seu naixement

Entre el 22 i el 26 de gener, l’IES Andreu Sempere celebra la V Setmana de l’Holocaust i la Deportació, que inclou un bon grapat d’activitats diverses per conscienciar l’alumnat sobre els perills dels discursos excloents, racistes i xenòfobs.

Les activitats s’inicien el dilluns 22 de gener amb la inauguració de l’exposició Estreles sense cel: xiquets en l’Holocaust, situada en el corredor de la Sala de Professors i que s’ha pogut dur a terme gràcies a la col·laboració amb YadVashem, Centre Mundial de Commemoració de la Xoà.

Les alumnes de 4t ESO, Zoe Darias, Noa Climent, Vera Soler, Tania Djedjev i Irene Climent han realitzat una formació per a poder explicar-nos amb tot detall esta exposició.

El dimarts 23 de gener Enric Garriga, fill del deportat Marcel·lí Garriga, i membre de l’Amical de Mauthausen  realitzarà una xarrada amb el títol Holocaust i deportació. Història, memòria i cinema per a l’lumnatr de 4t dESO i 1r de Batxillerat. Per la vesprada a les 19h, amb col·laboració amb la Fundación Mutua Levante, oferirà la conferència Jorge Semprún. Buchenwald, Europa i els drets humans.

Els dies 24 i 25 de gener es realitzaran visites a l’exposició Estreles sense cel: xiquets en l’Holocaust i l’alumnat que el curs passat va realitzar una mobilitat Erasmus al Memorial de Buchenwald(Alemanya) presentarà les activitats realitzades.

El divendres, 26 de gener, amb motiu del Dia Internacional de la Commemoració de les Víctimes de l’Holocaust, tindrà lloc al vestibul de l’institut l’acte de memòria i encesa dels ciris en record de les víctimes. En tal acte actuarà la banda de 3r ESO i alumnat de 1r Batxillerat llegirà un manifest. 


A banda d’aquestes activitats, estan previstes també visionats de pel·lícules i documentals, lectura de poesia i treballs sobre àlbums infantils.

Un any més, IES Andreu Sempere reafirma el seu compromís amb la pau i la memòria com membre actiu de la Xarxa d’Educació i Memòria, la Xarxa “Mai Més” de Memòria i Prevenció del Feixisme i com Escola Associada a la UNESCO.

Espacio Publicitario

Deja un comentario