Espacio publicitario

● L’eurodiputada Esther Sanz ha enviat una carta a la Comissió Europea, al Ministeri de Transició Ecològica i a la Conselleria de Medi Ambient, alertant davant la destrucció dels ecosistemes en la Comunitat Valenciana.

● Signada per 12 eurodiputats i eurodiputades de diferents grups parlamentaris i per una desena d’associacions veïnals i col·lectius ecologistes, la missiva demana que les institucions s’impliquen per a posar fre a la destrucció sistemàtica d’ecosistemes al País Valencià.

● En la missiva, els signants destaquen la pervivència d’un model urbanístic depredador, que viola les directives europees, perjudica els interessos i el benestar de la ciutadania i afavoreix la proliferació de projectes urbanístics nocius per a zones especialment protegides.

En el matí de hui, l’eurodiputada de Podem, Esther Sanz, ha enviat una carta en la qual alerta a la Comissió Europea, al Govern d’Espanya i a la Generalitat Valenciana sobre la destrucció d’ecosistemes i mitjans de vida tradicionals al País Valencià. La missiva, signada per una dotzena d’eurodiputats i eurodiputades de L’Esquerra, els Verds, Socialistes i Demòcrates i no-alineats, així com per una desena de col·lectius ecologistes, alerta de la pervivència d’un model de desenvolupament i urbanístic depredador, disposat a destruir el patrimoni natural de la comunitat.

La carta, dirigida al cap de la Unitat de Conservació de la Naturalesa de la Comissió Europea, Andrea Vittori; a la Ministra de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, Teresa Ribera i a la Consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, demana a aquests organismes que prenguen mesures urgents davant «la multiplicació d’actuacions de caràcter urbanístic o, en general, constructiu que suposa importants intervencions sobre el territori que, d’una banda, signifiquen greus i perilloses alteracions en el nostre entorn ambiental i ecològic en temps d’emergència climàtica i, per un altre, suposen evidents vulneracions o falta d’observança de normatives en vigor a nivell comunitari de les quals li volem advertir».

Entre altres, signen la carta les eurodiputades de Podem, Esther Sanz, Idoia Villanueva i Patricia Caro, l’eurodiputada del BNG, Ana Miranda o l’eurodiputat grec dels Verds, Petros Kokkalis, entre altres. Al costat d’ells, també la subscriuen col·lectius com Acció Ecologista Agró, Acció Ecologista Agró Marina Baixa, Salvem la Vall, Coordinadora per la Protecció dels Moles, Salvem la Renegà, Salvem Cala Mosca, Associació de Veïns Barri antic d’Alfafar o Cuidem Godella.

Els signants reclamen a les institucions europees, espanyoles i valencianes que s’impliquen en «la preservació de zones d’interés ecològic i ambiental, que revisen amb atenció aquells projectes que poden posar en perill espècies o hàbitats protegits o d’interés en virtut de les directives europees 79/404/CEE, 92/43/CEE o posteriors desenvolupaments legislatius d’àmbit estatal o autonòmic, que no accepten la vigència de Declaracions d’Impacte Ambiental caducades o que no atenen la realitat ambiental actual i que tinguen en compte i eviten qualsevol intervenció que es puga estar produint o es puga produir en espais protegits ja siguen dins de la Xarxa Natura 2000, en zones LIC, ZEPA o similar».

En els últims mesos, la deterioració del medi ambient i el risc de destrucció d’ecosistemes únics en la Comunitat Valenciana, han centrat bona part de l’activitat de Podemos en les institucions europees. En aquest sentit, l’enviament d’aquesta carta se suma a la visita a principis de mes d’una desena de col·lectius al Parlament Europeu, convidats per Podem, on van mantindre sengles reunions amb la Comissió Europea i amb diferents eurodiputats i eurodiputades

Espacio Publicitario

Deja un comentario