Espacio publicitario

Desenvolupament del programa de la coalició PCPE-PCPC i mítings electorals al País Valencià.

Este és el lema amb el qual la candidatura “Coalició Partit Comunista dels Pobles d’España- Partit Comunista del Poble de Catalunya” concorrerà el pròxim 9 de juny a les eleccions al Parlament Europeu. L’objectiu de la coalició serà realitzar una àmplia campanya de propaganda per a conscienciar a la classe treballadora de la necessitat d’organització i mobilització enfront de la possibilitat d’una guerra o una economia de guerra en territori europeu, aquesta situación només beneficia als grans monopolis internacionals, al seu braç armat, l’OTAN, i a la seua titella política, la UE.

L’eixida de la UE, l’eixida de l’OTAN, la necessitat de ruptura total de relacions amb l’entitat sionista, el suport total a la Resistència Palestina i a la creació d’un Estat Palestí del riu Jordà a la mar Mediterrània amb capital Jerusalem o la necessitat de nacionalització del sector financer són algunes de les propostes que els comunistes difondran entre els treballadors esta campanya.

Estos punts estan desenvolupats en el programa de la coalició a les eleccions europees del 9 de juny i seran exposades en diverses localitats del País Valencià mitjançant diferents mítings de campanya. El dia 1 de juny se celebraran mítings a càrrec del número u de la llista i secretari general del PCPE, Julio Díaz, a València, en el Centre Obrer i Popular “Les Trece Rosas”, a les 12.00 del matí i a Castelló a les 19.00 en el Centre Social Autogestionat “La Cosa *Nostra” ( C/ *Sant Miquel, 2). El dia 2 se celebrarà a Elx al Parc 1 de maig a les 12:00h.

Les declaracions de Josep Borell, Alt representant de la Unió per a Afers exteriors i Política de Seguretat, Ursula von der Leyden, Presidenta de la Comissió Europea, o de Margarita Robles, Ministra de Defensa d’Espanya, tractant de difondre la immediatesa d’una guerra en territori de la UE responen a la necessitat dels grans monopolis europeus, quasi tots amb majoria accionarial estatunidenca, de provocar una guerra per a tractar de donar eixida a la crisi estructural capitalista o d’imposar una economia de guerra que acabe amb la privatització dels servicis públics per a desenvolupar  l’indústria militar. Una guerra o una economia de guerra que redunda en els beneficis dels EUA i del braç armat dels seus monopolis, l’OTAN. És necessària un ampli moviment per la pau.

La coalició PCPE-PCPC acudix també a estes eleccions per a difondre la realitat de la UE. Esta unió de grans capitalistes imposa des de maig l’ajust fiscal al Regne d’Espanya i és responsable, juntament amb el Banc Central Europeu (BCE), del progressiu desmantellament dels servicis públics, qüestionant el futur del Sistema Públic de Pensions. Les reiterades declaracions del BCE sobre la necessitat de l’estabilitat financera es traduïxen en una significativa manca de vida i augment de pobresa per a les famílies treballadores, obligant a pagar amb retallades i impostos indirectes les ajudes que van rebre les grans empreses. En l’Estat Espanyol això es va traduir en la reforma de l’article 135 de la Constitució per Rodríguez Zapatero, on es prioritza el pagament del deute enfront de qualsevol altre gasto d’Estat.

La Unió Europea suposa l’aplicació de les polítiques de la PAC que fan de l’agricultura una activitat especulativa, desmantellant el complex agroindustrial, convertint als agricultors en rendistes i sumint als obrers del camp, molts d’ells migrants i dones, en la més absoluta misèria i precarietat. La UE significa també l’aplicació de tractats com el PEMA que está venent part de la sobirania nacional dels Estats als grans monopolis de seguretat, transformant els futurs morts al Mediterrani, que ja provocaven les polítiques Estatals i europees, en mà d’obra pràcticament esclava.

En el concret de l’Estat Espanyol el deute públic ascendix als 1603 milers de milions d’euros, fruit de l’ingent repartiment de fons públics a les grans empreses mitjançant els Fons Next Generation. La devolució d’estos fons ho farà la classe treballadora mitjançant impostos i el desmantellament dels servicis públics guanyats després de dècades de lluita. Estos Fons Europeus suposen l’acumulació de guany i concentració de capital en les grans empreses sota eufemismes de polítiques de col·laboració públic/privada, la digitalització econòmica, l’economia verda i l’emprenedoria.

La política imperialista europea, supeditada als interessos imperialistes americans, ens fan còmplices de les majors barbàries contra la humanitat. L’eixida de la Unió Europea que proposa la coalició PCPE-PCPC s’allunya del xovinisme i és una aposta per la lluita pel socialisme dels pobles sota el jou d’eixa unió de capitalistes que és la UE. El 9 de juny vota conscient, vota comunista, i, el més important, organitza’t i lluita en el teu centre de treball, barri o en el PCPE.

Espacio Publicitario

Deja un comentario