Inicio L'ALCOIÀ Alcoi El treball de Guanyar Alcoi a l’Ajuntament en el primer any de...

El treball de Guanyar Alcoi a l’Ajuntament en el primer any de legislatura

0
17
Obiol: “No podem permetre que cada juliol les famílies alcoianes patisquen i es deixen el sou per solucionar l’atenció dels fills mentre treballen”

Sergi Rodríguez, portaveu del grup municipal de Guanyar Alcoi

Al discurs de constitució de l’actual corporació, Guanyar Alcoi ja va anunciar quin seria el seu treball dintre de l’Ajuntament. Entre altres moltes coses ja afirmaven que «Som conscients de les responsabilitats que assumim com a força determinant per aconseguir acords majoritaris en aquesta nova composició plenària…» «Centrarem tots els nostres esforços en aportar alternatives a cada una de les iniciatives que es porten a aquest plenari….» «Entenem que cal cuidar les formes per a dignificar el debat democràtic i trobar i executar solucions reals a les necessitats bàsiques de les persones» «Insistirem en la nostra ferma defensa d’evitar cap actuació urbanística a l’àrea d’especial protecció de la Canal. Defensarem enèrgicament la protecció de l’aqüífer del Molinar. Treballarem activament per remunicipalitzar els serveis privatitzats…Anirem de la mà dels veïns i veïnes dels nostres barris per aconseguir majors dotacions i una ciutat neta i segura.»

Doncs bé, hem complit fidelment els nostres compromisos amb la ciutadania. En aquest primer any de la legislatura actual hem fet valdre el nostre vot per aconseguir alguns canvis importants en l’orientació de la política municipal.

Hem posat en primer lloc l’escolta activa amb les entitats i associacions de la ciutat. Especialment hem prestat molta atenció a les demandes dels veïns i veïnes, les quals hem traslladat a l’Ajuntament i les hem lluitat de manera enèrgica per aconseguir la seua resolució, bona part d’elles amb èxit malgrat no estar al govern.

El nostre vot ha estat determinant perquè la política fiscal de l’Ajuntament no augmentara un 5% com proposava el govern i es mantingueren els preus del 2023 per a les taxes i preus públics en tot allò vinculat a serveis relacionats en l’educació i la cultura com les matriculacions al Conservatori de Música i Dansa, a l’Escola Municipal de Belles Arts, l’Escola Municipal de Teatre o els cursos de valencià del Gabinet de Normalització lingüística de l’Ajuntament d’Alcoi.

Hem defensat les polítiques de drets individuals i col·lectius de la gent més afectada pel discurs negacionista, d’odi i reaccionari de l’extrema dreta, posicionant-nos sempre front al masclisme, l’homofòbia i la xenofòbia.

Hem sigut la veu crítica contra el genocidi del poble palestí i la traïció de l’Estat Espanyol al poble sahrauí, la veu en defensa de la Sanitat Pública i l’Educació Pública de la nostra ciutat que el govern del PP i Vox a la Generalitat està clarament desmantellant per a ampliar el camp de les privatitzacions i afavorir els negocis dels seus. També hem sigut la veu en defensa de la Llei de la Memòria Democràtica que tants anys ha costat aconseguir front a un govern reaccionari que vol desllavassar-la per blanquejar el franquisme, i el grup que ha fet un seguit de propostes per dignificar la memòria democràtica: la instal·lació de la placa recordatòria de l’AIT, la ruta de la Revolució del Petroli, la de la guerra civil i la del moviment obrer en l’època de la dictadura.

Hem sigut l’únic referent a l’Ajuntament en la defensa de l’Aqüífer del Molinar per a evitar actuacions urbanístiques dintre del perímetre de protecció de La Canal. Hem alçat la veu contra el projecte d’ubicació d’un polígon industrial a la zona de La Canal de manera directa i clara, sense fugir del debat.

El nostre treball ha estat determinant per a solucionar un conflicte que semblava insalvable entre el Govern i els treballadors de l’Ajuntament, tombant una proposta feta sense l’acord de la majoria sindical i forçant un acord final d’aplicació de la Carrera Horitzontal Professional votat finalment per unanimitat per les parts negociadores i que millorarà la funció pública i el servei a la ciutadania.

Hem ampliat els recursos econòmics per a rehabilitar habitatges propietat de l’Ajuntament i posar-los a disposició com habitatges socials ampliant l’oferta insuficient que actualment tenim.

Hem exigit major atenció i cura per als nostres majors amb un acord plenari votat per unanimitat perquè la Generalitat invertisca en Centres de Dia i done majors recursos per a atendre dignament les necessitats de la nostra gent gran.

Hem aconseguit el compromís d’ampliar la plantilla d’obres i serveis dintre de les partides de personal als pressupostos del 2024.

El que entenem com un canvi important en l’orientació de la gestió de l’Ajuntament fet fins ara: la recuperació progressiva de gestions públiques privatitzades. El present any serà l’any de la posada en marxa de l’Empresa Municipal de Serveis d’Alcoi (EMSA), amb la contractació de la gerència, l’assumpció de la gestió del Complex Eduardo Latorre, la neteja d’edificis públics i una calendarització per anar assumint més serveis a mesura que agafe musculatura l’EMSA amb l’horitzó de recuperar en el 2027 la neteja viària.

Més de 35 propostes concretes que hem dut al Ple de la Corporació i moltes altres més que hem dut a les Comissions Informatives.

En definitiva, hem exercit una oposició enèrgica però constructiva, plantejant alternatives als models que no compartim i hem aconseguit dur a l’Ajuntament els temes que li preocupen a la ciutadania. Ara toca fer seguiment de tots ells i assegurar la seua execució. D’açò dependrà la nostra posició futura davant les accions del govern. Tenim tres anys per davant de molt de treball i esperem anar molt més lluny.

SIN COMENTARIOS

Deja un comentario

RTVP & Tu Portavoz

Síguenos en nuestro canal de Telegram

Únete al Canal
CERRAR