Espacio publicitario

Descobrint els entorns naturals i la biodiversitat de la ciutat de Valènci​a

L’any passat Acció Ecologista-Agró va impulsar, de la mà de Kyrios Educació​,​ un nou projecte educatiu a la ciutat de Valènci​a, anomenat ‘Escola Natura’. Atesa la bona resposta que va tindre la iniciativa i amb l’objectiu de donar a conéixer la natura més pròxima i sensibilitzar a les generacions més joves en la importància de valorar-la i conservar-la, l’Escola Natura torna este curs 2024-2025 amb una programació molt completa que recorrerà de dalt a baix el Cap i Casal.

Identificar​ i censar de nius i aus que viuen a València; buscar les plantes que naixen a la primavera; descobrir i plantar els fruits de tardor; construir caixes niu i menjadors per a l’avifauna; realitzar nius de fang per a les oronetes; pintar grans murals per a aprendre de la natura; gaudir del cinema naturalista; observar la metamorfosi d’un cullerot; fer paper reciclat; visitar el Tancat de la Pipa en L’Albufera, La Casa Penya a Sagunt, la platja i el riu Bunyol. Estes són algunes de les activitats que els i les agrons de l’Escola Natura van desenvolupar l’any passat en la primera edició d’este projecte educatiu tan bonic, dissenyat i impulsat per Acció Ecologista-Agró i Kyrios Educació.

El repte continuarà sent el mateix per a esta nova temporada: davant l’emergència climàtica​ que ja està canviant les nostres vides, fent-les més complicades, ​​​ajudar a que els més xicotets de la casa aprenguen com funciona la natura que els envolta, ensenyar-los a gaudir-la i a que ens ajuden a protegir-la.​ Perquè el que no es coneix, no es cuida ni es vol i en este projecte educatiu, per damunt de tot, pretenem multiplicar i aprofundir en l’amor per la terra i la resta d’éssers vius amb els quals compartim espai i temps.

Així, amb la col·laboració de Kyrios Educació, els divendres d’octubre a juny, de 17.45 h a 19.15 h, sota este repte AE-Agró desenvoluparà diferents activitats dirigides a xiquetes i joves d’entre 8 i 14 anys.

Moltes d’elles tindran lloc a La Casa Verda (Portal de la Valldigna, 15), actual seu de l’associació ecologista a Valènci​a​, on les participants podran deixar les seues motxilles, anar al servei, refugiar-se del fred, la pluja o la calor, projectar audiovisuals, etc. Però d’altres consistiran a visitar els diferents racons de natura que hi ha a la nostra ciutat, com l’antic llit del riu Túria.

En qualsevol cas, les dinamitzarà una persona educadora professional, titulada i sòcia d’Acció Ecologista-Agró, qui sovint, anirà acompanyat de persones voluntàries de l’associació o companyes en formació i pràctiques.

Esta mateixa persona serà la responsable de mantenir una comunicació directa amb les famílies que, a més a més, podran seguir de prop les passes que fan les seues filles o fills a l’Escola Natura a través dels canals de comunicació -per exemple el Telegram (https://t.me/escolanaturaaeagro)- i les xarxes socials d’AE-Agró, on s’aniran compartint fotografies, vídeos o textos explicatius d’allò après en cada sessió.

Com i quan inscriure’s?

Si vols que les teues filles o fills visquen esta gran aventura naturalista i transformadora, que arrancarà el divendres 4 d’octubre a la ciutat de València​, hauràs​ d’apuntar-los prèviament, ja que l’aforament està limitat a 20 places. Com? Mitjançant este enllaç. El preu de les inscripcions, que inclou l’assegurança de les participants, serà de 24 €/mes per a familiars de sòcies i de 26 €/mes per a la resta. Els pagaments es podran fer mensuals, bé en efectiu l’últim divendres de cada mes o per transferència bancària al compte de banca ètica de Kyrios Educació. També serà possible abonar el curs sencer d’una vegada i beneficiar-se del descompte d’una mensualitat.

Des d’Acció Ecologista-Agró estem molt entusiasmades amb este projecte, que ja va ser tot un èxi​t al 2023​ i animen a les famílies a què apunten a les seues filles i fills. En l’Escola Natura trobaran un espai democràtic, de respecte, d’igualtat i aprenentatge constant que enriquirà el seu creixement personal en equilibri amb la natura.

Espacio Publicitario

Deja un comentario