Espacio publicitario

La plataforma ciutadana considera que els dos fets haurien d’haver activat les alarmes del govern d’Alcoi pel gran risc mediambiental que suposen per al territori

Des de Guanyar Alcoi han expressat la seua preocupació per dos esdeveniments recents que considera claus per a la salut del medi ambient i el futur del territori: el projecte de la macro planta fotovoltaica FV Alcoi a la Vall de Polop i el vessament contaminant que ha tenyit de negre les aigües del riu Riquer.


Respecte al projecte de la macroplanta fotovoltaica Rodríguez ha destacat que, «malgrat que Compromís, és un dels partits que forma part de l’equip de govern i s’ha posicionat en contra de la planta, el govern municipal en el seu conjunt no ha manifestat encara una opinió clara sobre aquest assumpte. La ciutadania té el dret de saber quin és el posicionament del govern en el seu conjunt en un tema que implica un greu atemptat al territori del municipi precisament en un lloc d’alt valor mediambiental i paisatgístic.»

Concretament, la regidoria de Transició Energètica està en mans de Compromís que manté una anunciada aposta en favor d’ubicar instal·lacions fotovoltaiques prop dels consumidors, en espais més adequats i reduïts, i sota el control públic o de comunitats energètiques. «Alternatives com les plaques solars al pàrquing del cementeri i d’altres programades per a teulades i espais públics, són les alternatives que cal potenciar» assenyala Rodríguez.

Segons la plataforma ciutadana, aquesta no és una qüestió menor, es tracta d’un tema de profund calat estratègic, i es pregunten que «quin sentit té que Compromís forme part d’un govern que no s’oposa a la instal·lació d’una macroplanta que va en contra de la seua política energètica? No es tracta d’un desacord sense importància, es tracta d’un tema que condiciona clarament l’acció de govern» puntualitza Rodríguez.

D’altra banda, des de Guanyar Alcoi han exigit explicacions sobre el vessament de residus que afecta el riu Riquer des del passat 9 de setembre. Rodríguez ha subratllat la necessitat d’una investigació completa: “No podem permetre que aquest atemptat ecològic al nostre riu passe desapercebut; cal saber qui és el responsable i que es prenguen mesures immediates per a evitar que torne a passar. S’ha de saber quines van ser les causes i que es prenguen les mesures necessàries.” conclou Rodríguez.

Espacio Publicitario

Deja un comentario