Espacio publicitario

Els valencianistesal·leguen en l’expedient de la CHJ falta de provesdocumentals que reflectisquen les condicionsactuals de sequera i la situació real de l’aqüífer que nodriria a aquestaurbanització en una comarca que viu crisis hídriques cada vegada ambmajorfreqüència.

Compromís ha presentatal·legacions a l’expedient de la ConfederacióHidrogràfica del Xúquer per a la concessiód’aigües a una urbanització que preveuprop de 500 xalets de luxe en la població de Llíber, en el paratge natural conegutcom la MuntanyaLlarga.

El document dels valencianistes abunda en la falta de proves documentals existents sobre l’estat de l’aqüífer emissor i la vulnerabilitat dels recursos hídrics involucrats en la construcció del anomenat Pla d’Actuació Integrada (PAI) Medina, projecte amb un extensió de quasi 100 camps de futbol i que a ulls de la coalició i associacionsecologistes de la comarca suposaria un desequilibri fatídic en una població que no arriba a les mil persones actualment i l’entorn de les quals pateix de talls d’aigua de forma cada vegada mé sfreqüent.

“L’InformeCartogràficpresentat en l’expedient manca de provesdocumentalssuficients que acrediten l’estatquantitatiu i qualitatiu de l’aqüífer de la Depressió de Benissa. La documentació aportada no inclouanàlisishidrogeològiques detallades que demostren la sostenibilitat del recurshídric a llargtermini, la qual cosa ésfonamental per a atorgar una concessiód’aquesttipus”, ha explicat Ximo Perles, portaveu de l’Ajuntament de Calp i de Compromís en la Diputació d’Alacant.

Perles haexplicat que “encara que la concessiósol·licitadas’ajuste a les disposicions del Pla Hidrològic de la Conca del Xúquer, aquestpla es troba desactualizado i no contempla les condicionsactuals de sequera extrema i la degradacióacceleradadels recursos hídrics a la regió. Ésfonamentalconsiderar que la situació hídrica ha canviatsignificativament des de l’últimarevisió del pla, la qual cosa implica que les estimacions de disponibilitatd’aigua i elsllindars de sostenibilitat poden no ser vàlids en el context actual”.

“Demanem que es suspenga la tramitació de la concessiófins que es realitze una actualització del Pla Hidrològic de la Conca del Xúquer que reflectisca les condicionsactuals de sequera i la situació real delsaqüífers a la regió”, ha continuat Perles per a reclamar “un informe exhaustiu que acredite el estat actual de l’aqüífer de la Depressió de Benissa, incloent-hi una anàlisi detallada sobre la seuacapacitat de suportar l’extraccióproposadasensecomprometre la seuasostenibilitat”.

Des que van aparèixer les primeres excavadores alspeus de la serra de Bernia la coalició valencianista ve mantenint una posiciófermafrontaquestplad’actuació integral urbanístic en una comarca a la qual la pròpia CHJ considera en emergència per sequera des del febrerpassat. No debades, aquestestiu dos pobles es van quedar senseaigua potable per salinitzaciódelspousdelsqualsbeuen.

L’empresa, jugant a la distracció

Aixímateix, la coalició ha acusatl’empresa de jugar a la distracciótraientpitpelpresumptetancamentd’unadenúncia feta a la Guàrdia Civil, atès que no té res a veureamb les denúncies contra l’aprovaciódel PAI senseels permisos hídrics. “L’única cosa provadaés que estanexecutant el projectesenseconcessió definitiva d’aigua. Elsprincipalsmotiuspelsquals es va impugnar el PAI no s’handirimit”.

Espacio Publicitario

Deja un comentario