Espacio publicitario

Pablo González: “Una vegada més, ens trobem a la premsa local la informació sobre quin serà el model del servei, publicada abans de la reunió a què ens han convocat a l’oposició i sense procés participatiu”

  • Des de la plataforma ciutadana es lamenta que el govern ja haja decidit el futur del bus urbà sense participació ciutadana a l’hora de triar el seu model de gestió.

Recentment el regidor Regidor de Mobilitat Sostenible, Jordi Martinez, ha manifestat la seua intenció d’iniciar un procés participatiu per a la renovació del servei de transport públic urbà. Però als mitjans de comunicació local ja hem pogut llegir quin model impulsarà el govern local, tot i que el regidor diga que vol comptar amb els diferents grups polítics de la corporació municipal així com amb les associacions de veïnes i veïns. En paraules del regidor de Guanyar Alcoi Pablo González, “com és habitual, el govern res diu que puguem decidir sobre el model que necessitem a la nostra ciutat, si ha de continuar sent privada la seua gestió o no. Sembla que tot està decidit, però una vegada més es farà algun paripé participatiu per dir que s’ha fet un procés, però que en el fons servirà per decidir poc o res”.

Ja al mes de maig Guanyar a través del seu aleshores candidat i ara regidor Pablo González manifestava com precisament la privatització del serveis de transport públic urbà havia estat nefasta. I que després de dos dècades de gestió de l’empresa, els viatgers havien passat de 2,46 a 1,30 milions* i les despeses havien augmentat de 671 mil euros a 1 milió 899 mil* (veure taula amb correccions per inflació).

González reitera ara que “és evident que ha estat un fabulós negoci per a l’empresa i una ruïna per a les alcoianes i els alcoians. Però sembla que el govern de Toni Francés no està disposat a revisar el propi model. Sense oblidar que, a més, aquestes pèrdues han anat acompanyades d’una precarització de les condicions de treball dels empleats en el servei”.

Des de Guanyar ens neguem a participar en una representació més del que hauria de ser construir un servei públic de qualitat per a la ciutat. I que a més a més posa en evidència les contradiccions del govern municipal del PSOE en aquest sentit: defensen la bona gestió pública de serveis com el Principal, l’escola de teatre o l’escola de Belles Arts però no el servei d’autobusos. Volem una política real, no de discursos buits i per això ens agradaria saber per quina raó el govern municipal es veu capacitat per a gestionar una cosa i no l’altra”, remarca el regidor de Guanyar. «Anirem, com sempre. Aprofitarem totes les finestres d’oportunitat, com sempre. Però ja sabem que potser les nostres propostes no seran ateses».

Per a González, “en definitiva defensem, com hem fet sempre i en tots els llocs, que la gestió directa ens aportaria major capacitat i agilitat per implementar millores en el servei. I demanem al govern municipal que si tant segur estan de la viabilitat del model de cessió de la gestió del servei públic a una empresa, que obriguen també aquest model a la deliberació i decisió de la ciutadania. Segur que els seus arguments tindran el pes suficient per a convèncer-nos. Fer el contrari és una mostra evident de desconfiança en les capacitats de la ciutadania que diuen regir”.

* Taula amb les dades de viatgers i despesa al llarg dels anys i la corresponent correcció de la inflació per poder fer una millor comparació.

2001

2009

2012

2018

Viatgers

2.460.000

1.600.000

1.511.846

1.300.000

Despesa

671.000 €

1.750.000 €

2.400.000 €

1.899.137 €

Correcció inflació

(any de referència 2001)

671.000 €

799.330 €

907.580 €

894,870 €

Diferència

950.670 €

1.492.420 €

1.004.267 €

Espacio Publicitario

Deja un comentario