En el Plenari de desembre s’ha acceptat el prec
Guanyar demana en el Plenari un servei d’atenció a les xiquetes i xiquets en els espectacles culturals
Gonzàlez: “Fer una cultura inclusiva, suposa posar els mecanismes per a que totes les persones hi puguen accedir”
Gaudir de la cultura és un element fonamental per a la construcció d’una ciutadania formada i crítica. A més a més a l’actualitat, al mercat de treball, cada vegada es valorarà més en la revolució tecnològica que estem vivint la capacitat per a respondre de manera creativa i crítica davant dels reptes quotidians. No obstant això, assenyala el regidor de Guanyar Alcoi Pablo Gonzàlez, “l’accés a la cultura no està igualment distribuït, en primer lloc per motius econòmics, i en segon lloc per qüestions de responsabilitats de cura, amb el que es penalitza més a les dones a qui se les ha adscrit la responsabilitat de cura històricament. Tot i que el treball de cures és molt complex i implica moltes dimensions, es pot començar per afavorir l’accés a la cultura a les persones que tenen filles i fills menuts.” En aquest sentit la plataforma ha demanat al govern de Toni Francés que organitze serveis d’activitats per a xiquetes i xiquets durant els espectacles que es programen per part de la Regidoria de Cultura. El prec va ser acceptat en el passat plenari.
Des de Guanyar Alcoi exposen que aquesta senzilla mesura, si es duu a la pràctica amb voluntat real, pot comportar diversos beneficis a la població de la nostra ciutat. D’una banda permetent que les mares i pares habitualment usuaris de les activitats culturals puguen gaudir-ne i no es vegen exclosos d’activitats de la seua ciutat i que es costegen amb els seus impostos. D’altra banda permetria que, almenys en part, la despesa dirigida a l’organització d’activitats culturals puga ser compensada en major mesura per la resposta del públic. I en tercer lloc, si les activitats dirigides a les xiquetes i xiquets es fan ben pensades poden servir com a elements per a despertar la curiositat per la cultura de les xiquetes i xiquets, assegurant-se el públic del futur, i per tant mirar ja cap al futur en la formació dels ciutadans i ciutadanes ara i en el futur.
Torna a assenyalar Gonzàlez: “no estem parlant simplement d’un servei de custòdia i prou, pot respondre a altres elements pedagògics que formen en la cultura als nostres xiquetes i xiquets. Ni tampoc estem parlant de que siga un servei totalment pagat per l’Administració Pública, sinó que pot ser cofinançat per l’Ajuntament i per les famílies. L’objectiu és clar: permetre al màxim de persones possible assistir a les activitats culturals que en definitiva és el que es vol quan s’organitza qualsevol activitat”.