Espacio publicitario

Des de Decidim, per la solidaritat amb la Vaga General del 30 de gener d’Euskal Herria,

Decidim dóna suport a la concentració a València convocada per CGT, CNT, COS i Intersindical Valenciana.

La Carta dels Drets Socials d’Euskal Herria (País Basc i Navarra) on participen els sindicats ELA, LAB, ESK, STEE-EILAS, EHNE, HIRU, CNT i CGT, així com diverses organitzacions socials, ha convocat una vaga general per les pensions i condicions de vida dignes per al pròxim 30 de gener.

REIVINDICACIONS
Entre les reivindicacions més importants d’aquesta vaga general, està el repartiment de la riquesa de forma equitativa, la defensa del sistema públic de pensions i el reconeixement dels drets socials. És a dir, garantir el dret al treball i a unes pensions i vides dignes. Al temps que demanen eliminar la bretxa salarial que pateixen les dones i assegurar la Renta Garantida d’Ingressos i el dret a l’habitatge.

A més d’aquestes reivindicacions generals, hi ha una llarga llista de reivindicacions concretes d’aquesta vaga general del moviment sindical i social basc i navarrés. En podem trobar les següents:
– Derogació de les retallades de les pensions aprovades en les reformes de 2011 i 2013.
– Deixar sense efecte les reformes laborals de Zapatero i Rajoy.
– Pensió mínima de 1.080 euros i Salari Mínim de 1.200 euros mensuals.
– Acabar amb la bretxa salarial i de pensions entre homes i dones.
– Promoció de l’ocupació estable i persecució de l’actual frau en la contractació.
– Reducció de la jornada a 35 hores sense reducció de salari.

 

JUSTIFICACIÓ
Segons el secretari general d’ELA, primer sindicat basc, Mitxel Lakuntza «una democràcia no s’entén sense vagues. Una societat conscient i activada és una societat millor. La vaga és la nostra eina més important. Ens permet assolir èxits que d’altra manera són impossibles i ens permet mantenir referències sòlides sobre com ha de ser la nostra societat».

Al País Valencià -i, concretament, a València- els sindicats CGT, CNT, COS i Intersindical valenciana han convocat una concentració de suport a aquesta vaga general per al mateix dia 30 de gener, a les 19 hores, a la plaça dels Pinazo de València.

RAONS

Les raons d’aquesta convocatòria, segons les entitats convocants, es basen en la denúncia de la situació de les treballadores i treballadors al País valencià.
A més a més, vivim en un moment de repressió estatal que també ens afecta. La llei mordassa, les reformes laborals, la llei d’estrangeria, l’article 135 de la Constitució, la repressió a les activistes socials i a les persones sindicalistes o la recent aplicació del 155 a Catalunya en són alguns exemples de la situació en què vivim»

Des de Decidim -la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià- considerem que aquestes convocatòries estan fortament justificades i responen fidelment a la situació real del nostre poble. És per aquesta raó que donem suport i fem una crida al poble valencià a participar en la concentració i a fer un esforç per a estendre les raons als centres de treball i estudi, així com al nombre més gran de centres socials de tota mena.

Concentració dia 30 de gener, a les 19 hores, a la plaça dels Pinazo de València.

Ens hi juguem el present i el futur.
Decidim una societat més justa.

Espacio Publicitario

Deja un comentario