Espacio publicitario

Pablo González: “Ahir vam tindre una reunió tots els grups municipals en què esperàvem que se’ns anunciara la remunicipaltzació del servei, ja que Podem va aprovar el pressupost a canvi d’aquest compromís. Però no”

El regidor de Guanyar Alcoi Pablo González ha criticat la indefinició i la incertesa que genera la postura del govern local a l’hora d’ocupar-se de la gestió de l’aigua potable a la ciutat, un contracte que finalitza de forma imminent i que previsiblement serà prorrogat. En paraules de González, “ahir vam tindre una reunió amb el govern i els tècnics municipals, i vam traure poca cosa en clar. El govern mostra una gran indefinició, el que ens aboca a una prórroga, i això pot traduir-se en pèrdues per a les arques municipals, ja que el servei continuarà en mans privades que mantindran el benefici empresarial com a principal objectiu. A més, aquesta indefinició provoca incertesa per als treballadors de l’empresa i les seues famílies”. A la reunió en cap cas es va parlar de remunicipalitzar el servei, sinó que es contempla la creació d’una empresa pública per gestionar l’aigua com una possibilitat, encara remota: “Vam acudir a la reunió esperant que se’ns anunciara la remunicipalització del servei, ja que aquest va ser l’acord al qual teòricament havia arribat el PSOE amb Podem per a aprovar els pressupostos municipals d’enguany. Però no”.

L’actual contracte de la gestió del servei d’aigua potable d’Alcoi, que va ser privatitzat en l’any 2000 pel govern del PSOE, finalitza al pròxim mes de juliol. Al contracte original es contempla que finalitzat el termini inicial de duració del contracte de concessió, aquest període pot prorrogar-se per períodes d’un any fins al màxim legal, que en aquest cas són 50 anys. Davant això, des de la plataforma municipalista es critica la falta de previsió: ”Les argumentacions que ens han donat per haver arribat a aquest moment sense tindre preparada cap solució després de més de dues legislatures al govern ens semblen inacceptables, sobretot quan ja se sabia amb tanta antelació que el contracte finalitzava enguany. Si no s’ha volgut buscar una solució millor és perquè no s’ha volgut”, indica González.

No només això: la prórroga és probable que puga extendre’s: “Se’ns va dir que hi ha dubtes també de que siga suficient temps per enllestir el nou servei, perquè també se’ns ha dit que d’ací a un any és molt probable que la fórmula per al nou servei no estiga preparada”, comenta el regidor.

Des de Guanyar Alcoi també es demana que el govern de Toni Francés clarifique quin és el model de gestió que preferix per a gestionar un bé públic com l’aigua perquè «sembla que el govern no vol deixar clar quines són les seues preferències per a gestionar el servei com si l’únic que li preocupara és tindre els vots suficients per a aprovar un nou servei i no si l’aigua serà gestionada per mans públiques o privades”.

Per una altra banda des de la plataforma es recorda que «a octubre se’ns va assegurar a una sessió plenària que en finalitzar el contracte es faria una auditoria del servei, tal com marca la llei de contractes; però de moment només es té pensat exigir les liquidacions anuals rutinàries a l’empresa. Nosaltres creiem almenys convenient que després de 20 anys de gestió privada del servei d’aigua potable es faça una auditoria”, conclou González.

Espacio Publicitario

Deja un comentario