Espacio publicitario

Sandra Obiol: “No hem vist cap avanç en la remunicipalització de serveis, malgrat que es va aprovar el pressupost en base a aquest punt”

La portaveu del grup municipal Guanyar Alcoi, Sandra Obiol, formularà un prec al govern local per a què faça efectiu el seu compromís de realitzar una auditoria del servei de gestió de l’aigua potable, tal i com indica la Llei de Contractació del Sector Públic, i d’acord amb el compromís que va expressar el govern municipal en sessió plenària: “A la reunió mantinguda aquesta setmana amb el govern i els tècnics municipals se’ns va dir que es faria un tancament d’exercici com la resta d’anys, denegant la possibilitat d’auditar el servei. Ja no és que ens preocupe que el govern no complisca els seus propis compromisos, cosa ja habitual; ens preocupa que Toni Francés i el seu equip es burlen així dels alcoians i dels interessos de la ciutadania, que tenen dret a conèixer exactament què es fa amb el que paguen de rebut d’aigua”.

Al plenari del mes d’octubre de 2019, davant una pregunta de Guanyar, el regidor Jordi Martínez va dir textualment que en finalitzar el contracte de l’aigua “sí que es farà una auditoria d’acord amb la Llei de Contractes”. Segons Obiol, “ara s’ha desdit d’allò que va sostindre al plenari. Encara que legalment no fóra necessari, trobem lamentable que un govern suposadament d’esquerres no actue en defensa del bé comú”.

Tampoc és que ens estranye massa, perquè la conclusió principal que vam extreure d’aquesta reunió va ser que no hem avançat gens en la suposada remunicipalització de serveis que va motivar l’aprovació del pressupost municipal per part de Podem”, indica la portaveu de Guanyar.

En aquest sentit, cal recordar que amb l’aprovació dels pressupostos per al 2020 es va anunciar públicament que un dels punts acordats era establir un full de ruta per a recuperar la gestió de serveis públics. Enguany, després de vint anys, finalitzen dos contractes tan importants com els de la gestió de l’aigua i també el del transport públic.

Per a Guanyar Alcoi, ni tan sols s’observa intenció per treballar seriosament en la reversió la situació actual on gran part dels serveis mantenen la seua gestió privatitzada, i recuperar la gestió pública per a així reduir el cost i prioritzar la millora del servei com s’ha demostrat molts exemples a altres poblacions. Tal com explica Sandra Obiol, «en allò que respecta a l’aigua hem observat total indefinició en les preferències del PSOE, però en el cas del servei de transport públic, l’aposta del govern sembla clara, realitzar un altre contracte amb una empresa privada amb terminis ja fixats per a este estiu sense ni tan sols plantejar possibles alternatives”.

Des de Guanyar Alcoi manifesten que l’autobús, com la resta de serveis bàsics per a la ciutadania, han de ser gestionats amb objectius públics on l’únic interés siga buscar el màxim benefici per a les persones. «Nosaltres seguirem defensant un model de transport públic urbà on es prioritzen els interessos i les necessitats de les alcoianes i els alcoians per damunt dels beneficis empresarials privats i seguirem reclamant la reversió de la privatització del servei», expressa Obiol.

Espacio Publicitario

Deja un comentario