Espacio publicitario

Compromís proposa un transport públic gratuït i de qualitat, que realment puga substituir els desplaçaments privats.

Compromís proposa la gratuïtat del transport públic a la ciutat; la nova pròrroga, sense cap explicació dels socialistes, de l’actual contracte del bus es farà efectiva en les setmanes vinents.

Segons Guillem «tornem a perdre l’oportunitat d’aconseguir un transport de qualitat i sostenible. L’actual model està basat en un model desfasat; vehicles de gran tonatge, elevades emissions de CO₂, vehicles que van gairebé buits per unes rutes obsoletes amb freqüències elevades i sense tindre en compte la remodelació del Centre».

La gratuïtat del transport urbà ja és una realitat a altres localitats com Ontinyent, Torrox i Fuengirola, aquesta localitat ha apostat no sols per la gratuïtat, sinó que augmenta la freqüència de les rutes i ha apostat per autocars híbrids. «L’aposta per la mobilitat sostenible ha de ser clara, i el bus a cost 0 demostra la seua efectivitat, a més a més no suposa un augment de la despesa pública ja que, per una banda es redueix el cost en carburant, i la disminució dels desplaçaments privats junt amb busos més menuts però, més freqüents, disminueixen la pressió sobre el paviment urbà que ja no necessita tantes reparacions, i per tant suposa un estalvi efectiu per al municipi. Una ciutat sostenible amb menys cotxes és possible sols, amb un bon transport públic. No té sentit que el Psoe lleve cotxes i que no done una alternativa, per desgràcia a Alcoi, si treballes a un altre barri, i encara més a un polígon, és absolutament necessari el cotxe privat. Fer una pròrroga del contracte actual suposa deixar passar una altra oportunitat, i Alcoi ja n’ha perdut prous».

«Alcoi mereix un transport urbà de qualitat i sostenible, capaç de substituir els desplaçaments privats. En aquest sentit la gratuïtat del servei, suposaria un incentiu important a l’hora de triar el mitjà de transport públic. Tot i això, la gratuïtat no és l’única millora que necessita el servei, una millora en les rutes i freqüències que eviten que el Centre siga un gueto desconnectat de la resta de la població i utilitze busos de baixes emissions, com aquells busos híbrids que març de 2017 o en març de 2019 el Psoe provava i comentava que en tindríem entre 5 i 8. Han passat 4 anys i no en tenim ni un, i el nou contracte sols serà una continuació del que ja tenim» explica Guillem. 

Elisa Guillem de la Cruz
Regidora Compromís Alcoi

Espacio Publicitario

Deja un comentario