Espacio publicitario

La plataforma municipalista plantejarepensar i replanificar la ciutat per a afrontar els reptes del futur, entre ells els de fer una ciutat més amable i reduir la vulnerabilitat contra el canvi climàtic i proposa que s’elabore una planificació per a la renaturalització de la ciutat amb un protocol per a noves actuacions i també que es creen ajudes per tal d’afavorir la renaturalització d’espais privats.

L’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible marquen el camí per a aconseguir ciutats i comunitats sostenibles parlant, entre altres assumptes, de la renaturalització d’espais de la ciutat per fer-los inclusius, segurs i resilients. En els darrers anys s’han aprovat propostes de Guanyar Alcoi en esta línia en les que es tractava el desamiantat de la ciutat i la renaturalització d’esta on es demanava ampliar el nombre d’arbres plantats als carrers de la ciutat.

Per tal d’afavorir la consecució d’estos objectius Guanyar Alcoi proposa l’elaboració d’una planificació de renaturalització que marque objectius i protocols d’actuació a l’hora d’executar noves obres i intervenir sobre l’espai públic de la ciutat. Tal com explica el regidor Pablo González «no podem dir que ho tenim tot pensat per a fer d’Alcoi una ciutat més amable i sostenible però a l’hora de fer actuacions com a la plaça Ramón y Cajal la convertim en una plaça de ciment, creiem que faria falta un full de ruta per a estos casos».

Per un altre costat, per tal de no deixar de banda els espais privats i afavorir també allí estos canvis, siga en cobertes, façanes o terrenys urbans, es proposa obrir una línia d’ajudes per a fer més verds també els espais de propietat privada. Com diu González, a la ciutat «hi ha una deficiència d’espais verds i hem de ser més ambiciosos en este aspecte. Si només concentrem esforços als espais públics serà complicada una transformació. Per això seria important també donar ajudes per a implantar cobertes verdes a terrats o altres naturalitzacions a murs, patis interiors o altres espais no edificats així com per a utilitzar materials constructius ecològics i eliminar elements nocius per a la salut.».

També es planteja que per tal d’assessorar a la ciutadania i conéixer les possibilitats de cada cas particular es plantege un òrgan específic d’assessorament. Totes estes propostes «creiem que serien beneficioses per a la ciutadania creant nous espais verds on poder realitzar activitats i incrementar la socialització, s’optimitzaria el cicle de l’aigua, es reduiria la demanda energètica dels edificis, milloraria la qualitat de l’aire, augmentaria la biodiversitat i afavoriria la reducció de l’efecte illa de calor» conclou González.

Espacio Publicitario

Deja un comentario