Espacio publicitario

Dijous 15 de desembre, a les 19h., a l’IVAM-CADA d’Alcoi

Þ Alumnes del Batxillerat Artístic de l’IES Andreu Sempere ens regalaran un exemplar de la història il·lustrada de la insurrecció i ens explicaran el seu procés de creació.

Þ A més, coneixerem l’exposició dissenyada també per alumnes, en el marc del projecte de la Formació Professional Bàsica guardonat per FP Empresa i Dualiza CaixaBank.

El proper dijous veuran la llum els materials per commemorar el 150 aniversari de la Revolució del Petroli. La presentació serà el dia 15 de desembre a partir de les 19 hores a l’IVAM-CADA d’Alcoi (C/ Rigoberto Albors). Un projecte que naix de la voluntat d’un bon nombre d’entitats però, per sobre de tot, dels esforços individuals i col·lectius de moltíssima gent… de professors i d’alumnes, de mestre i d’artistes, de professionals i de mecenes.

El camí no ha estat senzill. La idea sorgeix com a resposta a la necessitat de tenir materials per a l’aula (i per al públic en general) amb una explicació senzilla, però rigorosa, dels fets (i de les seues causes i conseqüències). A pesar dels temps transcorregut, i dels treballs acadèmics, El Petroli continua envoltat del mateix mite que la historiadora Clara Lida va denunciar ara fa 50 anys. Amb aquest propòsit constituírem el Col·lectiu Revolta 1873. I amb el recolzament de La Teixidora vam començar a traçar un treball que la pandèmia es va emportar per davant.

A pesar dels entrebancs, i gràcies a les professores i a l’alumnat de l’IES Andreu Sempere, dijous podrem presentar un vídeo acompanyat d’una exposició i un llibret il·lustrat (en valencià, castellà, anglès i francès). Un material per portar d’aula en aula, acompanyat de propostes didàctiques, per al tercer cicle de primària i per a secundària. Per portar a les aules i per difondre als carrers. L’objectiu és enllaçar la millor tradició historiogràfica de la ciutat (i ací es fa imprescindible citar al CAEHA i al Club UNESCO) amb l’ensenyament públic, de qualitat i reivindicatiu de les nostres escoles.

El projecte ‘La Revolució del Petroli’ ha estat una d’aquestes ocasions on s’han alineat els astres. Parlàvem d’institucions i associacions, doncs mireu, ens acollirà l’IVAM-CADA i l’Ajuntament d’Alcoi; el finançament ha estat gràcies a 140 mecenes que han aportat els diners a través del Verkami d’escolaLab i Escola Valenciana i amb l’ajuda de Tresdeu; el projecte de l’IES Andreu Sempere ha estat premiat per CaixaBank dualiza i FPEmpresa, gràcies a l’impuls de l’Associació Industrialitz@cció; i encara ens esperen noves sorpreses de la mà de la Universitat d’Alacant (el seu Campus d’Alcoi i la Seu Universitària de Cocentaina)… i després del dijous segur que més s’hi voldran sumar.

Adjuntem imatge del cartell amb la convocatòria i de la invitació del proper dijous 15 de desembre, fotografia de l’exposició realitzada per l’alumnat, enllaç al llibret il·lustrat https://portal.edu.gva.es/iesandreusempere/la-revolucio-del-petroli/petroli/ (on podreu descarregar-lo en anglès, francès, valencià i castellà) i al tràiler del vídeo https://youtu.be/5ayzQ4v1hAI

Espacio Publicitario

Deja un comentario