Espacio publicitario

El portaveu de Compromís Alcoi sol·licita la unió de totes les forces polítiques de la ciutat per fer força a Madrid per la millora de connexions i traçat del ferrocarril per les nostres comarques. Màrius Ivorra portaveu de la formació declara «La situació de les rodalies al País Valencià és dramàtica, hem perdut 10 milions d’usuaris als últims anys, els trens estan antiquats i amb grans problemes tècnics, falta de línies electrificades, i la nul·la planificació de noves línies i connexions. A la contra tenim els grans anuncis de noves línies AVE a tot l’estat, línies extremadament cares, poc rendibles i poc emprades per usuaris, que abasten la gran part del pressupost. Les línies de rodalia, aquelles que s’utilitzen tots els dies, diverses vegades empitjoren la seua qualitat i espenten als usuaris a altres mitjans de transport com el cotxe, més contaminant i amb més càrrega econòmica per a l’usuari» «A Compromís Alcoi hem sol·licitat en diverses ocasions la millora del tren Alcoi-Xàtiva, però la tebiesa del PSOE a l’hora d’exigir als seus companys a Madrid fa que les millores siguen molt subtils i lentes – Comenta el regidor Ivorra- La nostra línia requereix més contundència política, tant a Madrid com a les nostres comarques, és per això que presentem aquesta moció, esperant el suport contundent de totes les forces»

Els punts d’acord de la nostra moció demanen:

 • La transferència de la competència i els fons per a la gestió de Rodalies a la Generalitat Valenciana, d’acord amb el que contempla el nostre Estatut d’Autonomia.
 • L’execució immediata de la totalitat de les inversions previstes als darrers 10 anys, que fins ara no arriba al 5%
 • Instar a la Generalitat Valenciana, a millorar la connexió ferroviària d’Alcoi:
  • Convertir la línia Xàtiva-Alcoi en una línia de Rodalies.
  • Cometre les inversions necessàries per a millorar l’estat de les vies, modernitzar els trens, duplicar la via en tot el seu recorregut i electrificar-la, per tal de prestar un servei ràpid, ecològic i que iguale o millore el temps de trajecte en cotxe.
  • Augmentar les freqüències i acabar amb les incidències de la línia.
  • Estudiar i projectar l’ampliació de la línia fins a Alacant, connectant Alcoi, els municipis de la Foia de Castalla amb Alacant.
  • Adaptar la línia a mobilitat reduïda en tots els punts on no estiga.
 • Instar al govern d’Espanya i a la Generalitat Valenciana a treballar per a la creació d’una xarxa unificada de transport públic que aglutine el tren de Rodalies, el metro, el tramvia i el bus urbà i interurbà, així com serveis públics de bicicletes, sota una marca única de cara a l’usuari, amb un abonament únic i interoperativitat entre els diferents mitjans de transport i amb una integració tarifària.

Màrius Ivorra Finalitza «A Compromís som conscients que una comarca sense una connexió moderna i adaptada als usuaris, i amb connexió amb Alacant, difícilment tindrà un futur viable de creixement tant econòmic com poblacional.»Elisa Guillem de la CruzRegidora Compromís Alcoi

Espacio Publicitario

Deja un comentario