Espacio publicitario

Obiol: “La prioritat de Francés és la seua carrera i això no soluciona els problemes d’Alcoi”.

L’Observatori Municipal de l’Habitatge ha demostrat ser una eina per aconseguir el suport de Podem i no per ajudar als alcoians i alcoianes.

Guanyar Alcoi incideix en definir com errada enorme que al document elaborat per l’equip d’Antonio Francés per a definir la seua estratègia davant els fons europeus no estiguen zones de la ciutat que reclamen des de fa dècades suport en la seua rehabilitació com és el cas del barri de la Sang, el conjunt del centre històric i el Partidor. A més a més, la plataforma municipalista assenyala que Francés ha capgirat el procés lògic de presentació de propostes per aquests fons: primer ha informat al govern valencià i després al conjunt de la corporació i a l’Observatori Municipal de l’Habitatge. Per a Guanyar això representa una mostra més del caràcter autoritari del govern alcoià emmascarat en un fals discurs de cerca del diàleg i consens, com ja hem vist amb la gestió del vicealcalde de la peatonalització del Centre. Com apunta la regidora Sandra Obiol: “només és possible el consens amb el govern de Francés si els dones la raó i si els interesses per a enfortir el seu poder. En la gestió de les demandes d’Alcoi als fons europeus es veu ben clarament la seua manera de funcionar: ells reclamen el que els interessa (com tot allò de la smart city que ja ha demostrat ser un bluf, ací i a altres llocs) i després informen a l’oposició i al veïnat. I per a legitimar-se utilitzen el xiringuito de Podem, l’OMH. Els veïns i veïnes d’Alcoi els hauríem de dir clarament que construir carreres polítiques o alimentar egos personals no soluciona els problemes d’Alcoi, que cada vegada en té més.”

Guanyar exigeix a Francés que faça valdre la seua paraula i que si realment aquest document de propostes als fons europeus és un document obert a la participació de les veïnes i veïns que incloga les necessitats imperioses que té Alcoi en termes urbanístics i d’habitatge:

– una solució per al perill que suposa l’estat de degradació de les façanes de La Sang

– un projecte de rehabilitació integral del Centre històric

– una solució per a la revitalització d’El Partidor

Uns projectes que per a Obiol, són fonamentals i que en 10 anys de govern de Francés ja deuria haver indicis de la seua solució però és al contrari, s’han agreujat. Al plenari passat el govern municipal va excusar aquesta absència en les característiques d’uns fons que requereixen rapidesa d’acció així com en l’existència d’altres ajudes previstes. Per a Guanyar són simples excuses. Excuses a més a més que posen en evidència la deficitària gestió del govern de Toni Francés. Afirmen que aquesta postura no fa més que mostrar la indolència d’un govern que no ha sigut capaç en 10 anys de tindre solucions pensades, treballades, consensuades i reservades per a totes les fonts de finançament possibles. “Crec que no ens adonem de com de perillosa és aquesta forma de funcionar de Francés: fan les mateixes polítiques que el PP però li posen altres paraules i així només aconsegueixen empitjorar la situació d’Alcoi i agreujar la desconfiança de les veïnes i veïns amb el seu govern municipal.”

Espacio Publicitario

Deja un comentario