Espacio publicitario

La proposta de la plataforma rep el suport majoritari de la corporació municipal

En el passat plenari de l’Ajuntament d’Alcoi Guanyar Alcoi va demanar el suport de la corporació municipal per a demanar a l’estat espanyol que s’acceleren els tràmits per a l’aprovació de la Llei sobre ‘bebés robats’ impulsada i avalada per multitud de col·lectius tant estatals com internacionals. La proposta va rebre el suport majoritari de la corporació. Segons Pablo González, regidor de la plataforma municipalista: “no som especialment partidaris de propostes que excedeixen les competències municipals. Però els bebés robats és una dramàtica evidència que durant anys es van vulnerar els drets fonamentals de milers de persones d’aquest país, també a Alcoi, com vam poder veure a la jornada que vam organitzar sobre el tema fa ara quasi quatre anys. Demanar que s’accelere l’aprovació d’una proposta de llei perquè es reconeguen aquests crims és una mostra del nostre suport a les persones que ho van patir.”

L’aprovació d’aquesta proposició de llei suposaria que l’estat espanyol compliria per fi els criteris i recomanacions de les Nacions Unides i el Parlament Europeu, en establir criteris i mecanismes homogenis d’actuació en totes les comunitats autònomes, crear i coordinar diferents institucions i organismes que puguen suportar el pes de les investigacions i procediments necessaris per a l’efectiva investigació d’aquests delictes, que comprenen tota la dictadura i part de la democràcia. Amb aquesta llei es refermen els drets de les víctimes, del passat i del present, de les quals ja no estan i de les quals encara busquen retrobar-se amb les seues famílies o recuperar la seua identitat. Es garanteixen a la fi, els drets que ja hem esmentat de veritat, justícia, reparació i no repetició, tan importants per a les víctimes com per al funcionament d’un estat democràtic de dret. Són aquestes les raons que Guanyar ha argüit per a acceptar la seua moció al plenari de l’Ajuntament d’Alcoi.

Espacio Publicitario

Deja un comentario