Espacio publicitario

En el marc de la III Setmana de l’Holocaust i la Deportació

Exposició sobre l’Holocaust a l’IES Andreu “Shoá: com va ser humanament possible?”

*   Entre el 24 i 28 de gener l’institut alcoià acull una exposició cedida per Yad Vashem, el Centre Mundial de Commemoració de la Shoá.

*   El dijous dia 27 l’alumnat retrà homenatge a les Víctimes de l’Holocaust, amb motiu de la commemoració del seu Dia Internacional.

Per tercer any consecutiu l’IES Andreu Sempre commemora el Dia Internacional de les Víctimes de l’Holocaust i ho fa amb un programa d’activitats que abasten tota la setmana, entre el 24 i el 28. Els entrebancs que ocasiona la pandèmia ens han fet decidir-nos per activitats pròpies on l’alumnat és el protagonista.

Volem agrair especialment al Centre Mundial de Commemoració de la Shoá, Yad Vashem – Espanya, la cessió d’una magnífica exposició que relata cronològicament els fets. Un repàs històric des del període d’entreguerres fins a l’alliberament dels camps d’extermini. Una aproximació crua, amb textos explicatius i relats personals de les víctimes i fotografies originals. Les i els alumnes de 1r de batxillerat han treballat el tema, participant d’una formació online durant mesos i aquesta setmana explicaran a tots els grups del centre (des de 1r de l’ESO fins al Batxillerat i la Formació Professional Bàsica) el seu contingut i el context que ho va fer possible: l’ascens del nazisme i la II Guerra Mundial.

Per la seua banda, l’alumnat de 3r de l’ESO ha preparat una introducció a la pel·lícula Josep. (França, 2020). Un magnífic film sobre la història del dibuixant Josep Bartolí (millor pel·lícula europea d’animació). Amb això volem apropar-nos a la dura realitat de l’exili republicà que va viure entre dos guerres (la Guerra civil i la II Guerra Mundial) l’horror del feixisme a una banda i l’altra de la frontera.

Precisament, aquest serà el motiu de la mobilitat d’alumnat i professor que, en marc del projecte Erasmus, presentarem també durant aquesta setmana a les mares i pares. Un viatge (La Ruta de l’Exili) que realitzarem el proper mes de març pel camí que els nostres avantpassats van haver de fer fugint de la repressió, per continuar patint un futur incert ple de perills. Des de La Jonquera a Elne, Rivesaltes, Argelès, Colliure i Perpignan. Tema que reprendrem amb el documental sobre l’Exili República i la fotografia de Robert Cappa “El mundo que queríamos vivir”.

L’acte central serà un modest homenatge de memòria i encesa dels ciris en record de les víctimes. En especials als alcoians que, gràcies a la iniciativa de l’IES, tenen un espai digne de memòria a la ciutat. I també aprofitarem per difondre del projecte de Recuperació de la Memòria Democràtica “No Oblidem” Iniciativa del Fòrum per la Memòria Història i Democràcia de Cocentaina, del que participa l’IES Andreu Sempere d’Alcoi

dav
sdr
Espacio Publicitario

Deja un comentario