El fort increment previsible de la mobilitat en les festes de Sant Jordi justifica que es programen trens especials i s’incrementen substancialment les freqüències de la línia Alcoi-Xàtiva-València, amb la suficient amplitud horària.La plataforma ciutadana també demana que l’Ajuntament encete una campanya per a animar a visitar Alcoi durant les festes fent ús del tren. 
12 de març de 2023

«Salvem el Tren» de l’Alcoià i el Comtat ha demanat a l’Ajuntament d’Alcoi que faça les gestions necessàries davant de RENFE a fi que es programen trens especials en la línia Alcoi-Xàtiva-València durant les festes de Sant Jordi.

La plataforma ciutadana considera que la promoció del transport públic col·lectiu, i en especial del ferrocarril, ha de ser un objectiu per a l’Ajuntament d’Alcoi i, en aquest sentit, el fort increment de la mobilitat amb motiu de les festes locals de Sant Jordi justifica sobradament que es treballe per potenciar l’ús del tren durant eixes dates, almenys des del divendres 21 fins el matí del dimarts 25 d’abril.

En concret, pel que fa al dia de les Entrades, que cau dissabte, les freqüències actuals —només dos trens en cada direcció, amb l’eixida de l’últim tren cap a València a les 15.18 h i en direcció cap a Alcoi a les 17.03 h— són un impediment clar per a utilitzar el tren per a desplaçar-se d’anada i tornada durant el mateix dia.

«Salvem el Tren» remarca que la programació de trens especials per part de RENFE per a reforçar el servei ferroviari en festivitats diverses de moltes ciutats (carnestoltes, festes patronals, romeries, etc.) és bastant habitual, no tan sols per motius de sostenibilitat ambiental, sinó també per seguretat.exemples-trens-especials.pdfPer això la plataforma sol·licita que es gestione un increment substancial de les freqüències de la línia ferroviària i amb la suficient amplitud horària, de manera que siga possible desplaçar-se amb tren cap a Alcoi i des d’Alcoi per a gaudir de les nostres festes, en especial durant el dissabte 22 i els dies d’inici i finalització del pont (divendres 21 i nit del dilluns 24/matí del dimarts 25), sense haver de recórrer a l’ús de vehicles particulars.

Sol·liciten, així mateix, que l’Ajuntament encete una campanya per a animar a visitar Alcoi durant les festes fent ús del tren, tal com ja s’ha fet en ocasions anteriors (en les quals, a més, es van habilitar autobusos llançadora per a traslladar els visitants des de l’estació fins al pont de Sant Jordi).

Salvem el Tren recorda que, incomprensiblement, encara ni tan sols s’han recuperat els horaris anteriors a la reducció que es va produir a causa de la pandèmia de la Covid-19. Lamenta l’apatia de l’alcalde d’Alcoi, que sembla que renuncia a pressionar per aconseguir una ampliació dels horaris amb l’excusa de les futures obres de millora, les quals tenen una data d’inici incerta, sobretot pels successius endarreriments en la redacció dels projectes.
Espacio Publicitario

Deja un comentario