Espacio publicitario

Mari Carmen Paredes: «Si ens hagueren fet cas, Alcoi tindria ja mesures concretes per a protegir a les persones de la calor»

Ombres, fonts públiques, més arbrat, espais públics climatitzats, protegir les escoles… són algunes de les mesures que reclama Guanyar Alcoi.

El juliol de 2022 Guanyar Alcoi ja va presentar la proposta de l’elaboració d’un pla d’emergència per a protegir als alcoians i alcoianes dels efectes més severs de les altes temperatures. Enguany aquestes altes temperatures han arribat molt més prompte i Alcoi no té cap pla ni el govern municipal cap previsió de fer res. Per eixe motiu, la plataforma municipalista, reclama, una vegada més, a l’equip de Toni Francés que prenga mesures per a cuidar als veïns i veïnes de la ciutat. Mari Carmen Paredes, candidata per Guanyar Alcoi és clara al respecte: “davant la lamentable evidència del canvi climàtic el govern té l’obligació de protegir als ciutadans. Necessitem espais públics amb climatització on les persones d’este poble puguen estar de manera confortable. Necessitem que totes les empreses que treballen per al nostre ajuntament protegisquen als seus treballadors i treballadores de les altes temperatures. I necessitem que els nostres xiquets puguen anar al parc sense alçar el bull.”

Guanyar ha recordat que a banda del pla d’emergència per les altes temperatures van proposar mesures concretes com:

  • Intensificar els controls del compliment de les condicions de treball de les empreses concessionàries i contractades per l’Ajuntament que fan gran part de la seua activitat a l’exterior i arribar a acords amb aquestes semblants a l’acordat amb la concessionària de la neteja: horaris adaptats a les altes temperatures, proporcionar elements de protecció de la insolació (gorres, roba lleugera, crema solar).
  • Intensificar l’assistència a domicili incloent-hi l’increment de les telefonades i visites presencials periòdiques a les persones més vulnerables, lliurament d’aigua i fruita i cessió d’aparells de climatització.
  • Habilitar de punts frescos en espais públics climatitzats de lliure accés i amb un ampli horari (de 9 a 14 h i de 15.30 h a 21 h, per exemple) per a que la ciutadania puga descansar i relacionar-se sense patir.
  • Ampliar el nombre de fonts d’aigua potable a la ciutat.
  • Organitzar activitats infantils amb aigua per a que es puguen refrescar.

Però han volgut també incidir amb la necessitat de dotar a les escoles de mesures de protecció contra la calor. L’arribada d’altes temperatures ja en el mes d’abril afecta la salut, benestar i rendiment acadèmic dels centenars de xiquetes, xiquets i joves que acudixen cada dia a uns centres educatius que estan lluny d’estar preparats al respecte.

Mari Carmen Paredes ha volgut incidir en aquesta qüestió: “Necessitem ombra als parcs, com hem demanat mil vegades, no jardins verticals, però també als carrers i a les escoles. Un govern realment responsable aplicaria ja un pla local per protegir a la ciutadania de les altes temperatures que es donen a la ciutat, hem d’anar cap a una ciutat verda i guanyar terreny a l’asfalt i al ciment.”

Espacio Publicitario

Deja un comentario