Espacio publicitario

Coincidint amb l’aniversari (7 i 8 de juliol), les seus de Cocentaina i Alcoi de la Universitat d’Alacant acolliran a experts de tot el món

La UA, el CEFIRE i #Revolta1873 organitzen unes Jornades Internacionals amb motiu dels 150 anys del Petrólio

Ø Es tracta d’inscriure la insurrecció alcoiana en un context més ampli de reivindicacions obreres anarquistes dins i fora de les nostres fronteres.

Ø Les ponències de Jeanne Moisand (Sorbonne) Eduardo J. Oliveira (Rio de Janeiro) Teresa Abelló (Barcelona) i Lluís Torró (UA) es completen amb visites als Algars i als espais on va tenir lloc la Revolució.

S’apropa la data exacta del 150 aniversari de la Revolució del Petrólio i el Col·lectiu #Revolta1873 presenta les Jornades Internacional “Insurreccions obreres de base anarquista de finals s. XIX – principis s. XX: ELS COETANIS DEL PETROLI”.

Es tracta d’un programa carregat de xarrades d’un gran nivell i activitats complementàries, i concentrat en només dos dies: El divendres 7 de juliol a Cocentaina (Centre Cultural El Teular) i el dissabte 8 de juliol a Alcoi (Cambra de Comerç). Hem volgut organitzar-ho d’aquesta manera per a que siga compatible i complementari amb la programació del CAEHA i la Comissió del 150 aniversari, que posa més l’accent en l’esdeveniment local.

De la mà del Campus d’Alcoi de la UA, del CEFIRE Humanístic i Social d’Alcoi, del Fòrum per la Memòria de Cocentaina, de l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament social i Pau, de l’Institut d’Economia Internacional de la UA, de la Coordinadora d’Associacions per la Memòria Democràtica del País Valencià i dels Ajuntaments de Cocentaina i Alcoi podrem gaudirem d’una magnífica programació.

Divendres, 7 de juliol.

Centre Cultural EL Teular de Cocentaina

16:00 Lluís Torró: Del ludisme al Petrólio: treball, condicions de vida i política en la formació de la classe obrera alcoiana (segle XIX).

Lluís Torró és llicenciat en Geografia i Història, doctor en Economia i professor titular de la Universitat d’Alacant. Actualment dirigeix un grup d’investigació interdisciplinari de pensament crític (CRITERI) i un sobre el procés de formació de la classe obrera en els nuclis miners espanyols. Autor de Abans de la indústria: Alcoi als inicis del sis-cents La Reial Fàbrica de Draps d’Alcoi.

17:00 Jeanne Moisand: El Cantón de Cartagena y la España de 1873 en el espejo de la Comuna de París.

Jeanne Moisand es professora d’Història Contemporània en la Universitat París 1 Panteón-Sorbona i investigadora al El Centre d’Investigacions per a la Història d’Amèrica Llatina i els Móns Ibèrics: CRALMI/Mondes américains. Autora de Federación o muerte de recent publicació.

20:00 Visita guiada als Algars.

Dissabte, 8 de juliol.

Saló d’Actes de la Cambra de Comerç d’Alcoi:

09:00 Visita teatralitzada als llocs on va transcorre la Revolució del petroli.

10:30 Eduardo J. Oliveira: Anarquismo tropical: la insurrección de 1918 en Río de Janeiro.

Eduardo J. Oliveira és investigador delCentre Universitari de Volta Redonda-Fundação Getulio Vargas, a Rio de Janeiro.

11:45 Diego L. Fernández: Alcoi, 1873. La Revolució del Petrólio.

Diego L. Fernández és professor de Geografia i Història a l’IES Andreu Sempere d’Alcoi i doctorand a la Universitat d’Alacant.

13:00 Teresa Abelló: La Setmana Tràgica: dinàmica d’una revolta urbana.

Teresa Abelló és professora titular d’Història Contemporània a la Universitat de Barcelona i ha realitzat nombroses investigacions sobre moviment obrer, anarquisme, CNT, catalanisme i moviments populars, partits obreristes… De les que se’n deriven obres com ara Les relacions internacionals de l’anarquisme català (1881-1914) i El movimiento obrero en España, siglos XIX y XX.

19:00 Festa 150 aniversari amb concerts, cercavila i cremà de la foguera.

Es requereix inscripció que es pot fer per una doble via.

A través del CEFIRE, per a mestres i professors, http://cefire.edu.gva.es/sfp/index.php?seccion=edicion&id=11156328&usuario=formacion

i per a la resta, al Campus d’Alcoi de la UA, https://cvnet.cpd.ua.es/preinsua/estudio.aspx?id=1845372&sub=11&fbclid=IwAR2Rs3Bzuij14YqIN97oe596iwozMEWSNGbI4ozMT9o0XGqrde0wDxO1jFU

Per accedir a la informació completa:  https://web.ua.es/va/seus/cocentaina/cursos-i-jornades/2022-2023/jornades-petroli/cartell-jornades.pdf?fbclid=IwAR0Rgza8YFecdGCbJdf_aP50lld8Wa-6rcJL8Y5XsMGKjRwfAPpZ-3rkXnU

Espacio Publicitario

Deja un comentario