Espacio publicitario

Alhora Guanyar Alcoi anuncia la seua determinació de no debatre el pressupost del 2025 si el govern no el presenta l’esborrany al mes d’octubre d’enguany talcom dictamina la Llei.

El govern d’Alcoi ha presentat en maig l’esborrany dels pressupostos municipals del 2024 al mes de maig, en compte de presentar-los en octubre de l’any anterior així com marca la llei de Pressupostos Municipals. Des de la plataforma ciutadana consideren que «és una irresponsabilitat ja que, al retardar tant el debat dels pressupostos ens trobem que una gran part del pressupost ja està executat i compromés, de manera que la capacitat real d’acció i incidència és molt limitada. Una dinàmica que hem d’aturar i canviar de cara als pressupostos del 2025» apunta el portaveu de Guanyar Alcoi, Sergi Rodríguez.

Davant de l’esborrany que ha presentat el govern, la plataforma ciutadana considera que «es tracta d’una proposta de continuïtat de les polítiques que du desenvolupant el govern en legislatures anteriors i que, per tant, impedix des d’un primer moment el seu vot favorable» puntualitza Rodríguez. «A més, mai podrem votar a favor dels pressupostos d’un govern que manté sobre la taula el projecte del polígon de la Canal» afegeix Rodríguez. Amb aquesta evidència de la proposta continuista del govern, des de Guanyar Alcoi han treballat una sèrie de propostes que entenen com «imprescindibles» per a acabar de decidir el seu vot al debat de pressupostos.

Dins del decàleg presentat al govern, la plataforma ciutadana reclama una implicació real per part del govern per a la recuperació dels serveis públics i la posada en marxa de l’Empresa Pública. En aquest sentit, consideren que «l’objectiu d’aquest any ha de ser la de recuperar la neteja dels edificis públics i la gestió del Complex d’Eduardo Latorre a l’Empresa Pública, però també el compromís de separar la neteja viària del contacte dels Residus Sòlids Urbans per tal de recuperar i incloure la neteja viària dins de l’Empresa Pública en 2025. Una vegada estiga en funcionament l’Empresa Pública, s’ha de posar sobre la taula una calendarització de la recuperació de la resta dels serveis públics i marcar objectius.» assenyala Rodríguez. En aquesta línia Guanyar ha demanat també finalitzar els contractes d’auditories externes per al seguiment del compliment de serveis privatitzats amb l’objectiu de contractar personal propi especialitzat.

Al decàleg presentat també figura augmentar les partides d’habitatge «per a poder adequar els pisos municipals i poder oferir-los com a habitatges socials així com adquirir un espai, abans que acabe l’any, definitiu per a reubicar el Centre de Salut de la Zona Alta o deixar una partida oberta per a la construcció d’un Trinquet, com es va aprovar al plenari del passat febrer» puntualitza Rodríguez.

Finalment, des de la plataforma ciutadana demanen l’augment d’operaris en jardins i obres i serveis per a «suplir les vacants que s’han anat quedant i no s’han cobert mitjançant un concurs d’oposició lliure i així assegurar-se que millora el manteniment de la ciutat» assenyala Rodríguez. En aquesta línia ja van exigir «augmentar la partida per a la Carrera Professional Horitzontal (CPH) fins als 400.000 euros i tancar la negociació amb els sindicats en la Mesa General de Negociació del Complement de la carrera abans de l’aprovació dels pressupostos. Perquè no es tracta soles del tema econòmic sinó també del compliment de compromisos en la funció pública, d’objectius avaluables i d’una millor gestió de l’organització i del treball del personal de l’Ajuntament» puntualitza Rodríguez.

«Guanyar Alcoi està per canviar les dinàmiques que fins ara s’han consolidat en la ciutat i apostar per noves dinàmiques que posen la gestió pública al servei de les persones i no d’interessos privats» conclou Rodríguez.

Espacio Publicitario

Deja un comentario