Espacio publicitario

Les treballadores de l’Institut Valencià de Serveis Socials (IVASS) s’han manifestat el dijous 6 de juny per a exigir que es pose solució a la situació laboral que ha provocat que des de 2020 les baixes s’hagen incrementat en un 200%. Davant l’anunci del subdirector general del IVASS de reunir-se amb els sindicats, des de la Confederació General del Treball (CGT) anuncien que no pararan les mobilitzacions si no es resolen les demandes de les treballadores.

Les treballadores de l’Institut Valencià de Serveis Socials (IVASS) s’han manifestat en la plaça de Manises –enfront de l’edifici de la Generalitat Valenciana- per a protestar per l’augment en la quantitat de baixes en els seus centres de treball. Segons denuncien des de la secció sindical de CGT en l’IVASS “les baixes s’han incrementat en més d’un 200%, especialment aquelles relacionades amb la salut mental de les treballadores”. “Un dels motius de tanta baixa és la falta de descans del personal – expliquen en un comunicat emés des de l’organització anarcosindicalista-, ja que l’IVASS incompleix sistemàticament els dos dies de descans setmanals que estableix el Conveni, i moltes vegades lliurem tan sols un dia a la setmana”.

“El 90% de la plantilla som dones i amb les funcions que exercim és quasi impossible que puguem jubilar-nos als 67 anys. Moltes de nosaltres alcem usuaris de més de 100 quilos”, apunten les treballadores de l’IVASS que amb la cara coberta completament per màscares portaven pancartes en les quals es podien llegir missatges com “Les nostres famílies i amics ja no ens posen cara”. D’altra banda, denuncien que el 30% dels accidents laborals són agressions i aquestes a més del mal físic produeixen un altre psicològic, al que se suma que, amb els quadrants actuals, “és impossible la conciliació familiar, ja que en moltes ocasions tan sols es descansa un cap de setmana”.

Davant la protesta que estava produint-se en la plaça del Carme, on l’IVASS té una seu per als seus administradors, Rafael Sotoca –subdirector general de l’IVASS- s’ha acostat a les treballadores i els ha promés reunir-se amb elles la setmana que ve i convocar als sindicats a una taula de diàleg la setmana que ve. Des de CGT, Cristobal Dolz, afirma que mantindran les mobilitzacions “si no es resolen les demandes, estem fartes de patir aquestes condicions de treball, per això no pararem d’eixir al carrer a reivindicar que es garantisquen els descansos que marca el conveni col·lectiu, així com la reducció en el còmput anual per a poder efectiu aquest descans, l’establiment d’un sistema de prejubilacions per a poder avançar l’edat de jubilació i la negociació d’un nou conveni que millore les condicions laborals de tota la plantilla”.

Espacio Publicitario

Deja un comentario