Espacio publicitario

Guanyar Alcoi acorda amb el govern de Toni Francés canvis significatius com la recuperació progressiva de serveis públics privatitzats a canvi de possibilitar l’aprovació dels pressupostos

La plataforma municipalista propicia la recuperació de serveis com la neteja viària, l’adequació d’habitatges per a habitatge social, l’augment de la plantilla d’operaris d’obres i serveis o l’execució d’obres de millora de l’accessibilitat pendents d’anys passats entre altres propostes. El decàleg presentat per la plataforma ciutadana com un acord de mínims per als pressupostos municipals ha sigut acceptat completament pel govern. Així i tot, la plataforma ciutadana demana que el pròxim pressupost es presente en temps i forma tal com demana la llei i no a mitjan any o no el debatrà.

Després de la presentació del decàleg de propostes per a incloure al pressupost del 2024 i la posterior negociació, finalment, la plataforma ciutadana ha arribat a un acord amb el govern de Toni Francés per a facilitar l’aprovació dels pressupostos amb la seua abstenció en la votació. Així i tot, des de Guanyar Alcoi volen recordar que «mai podrem votar a favor dels pressupostos d’un govern que pretén continuar endavant amb el projecte del polígon a la Canal i, a més, estos seran els últims pressupostos que debatrem si no es presenta l’esborrany al mes d’octubre tal com marca la llei» assegura el portaveu de Guanyar Alcoi, Sergi Rodríguez.

Dins de les negociacions amb el govern, la plataforma ciutadana ha volgut incidir en la importància de la progressiva recuperació dels serveis privatitzats i la seua incorporació a l’empresa pública (EMSA). Per aquest motiu, s’han marcat uns objectius calendaritzats perquè la ‘remunicipalització’ dels serveis siga efectiva. En aquest sentit, Rodríguez assegura que «a banda de la gestió del Complex Esportiu Eduardo Latorre, l’empresa pública també absorbirà la neteja d’edificis públics durant este 2024; que estalviarà uns 280.000 euros a les arques municipals. A més, es separarà la gestió de Residus Sòlids Urbans i la Neteja Viària al contracte perquè esta última passe a ser absorbida per l’EMSA en 2027 a molt tardar complint així una promesa de fa tres legislatures».

Un altre punt de l’acord és el compromís del govern d’anar assumint altres serveis que estan contractats a empreses privades durant el transcurs del 2025 i 2026 una vegada finalitzen els contractes vigents, a més de la finalització dels contractes d’auditories externes per al compliment dels serveis privatitzats amb l’objectiu de fer-les directament des dels serveis tècnics de l’Ajuntament o l’EMSA. Tal com afirma Rodríguez «d’aquesta manera podrem fiscalitzar directament els serveis contractats, estalviar diners i, en definitiva, millorar els serveis de la ciutat»

Al decàleg de propostes també s’ha inclòs un augment de la partida en habitatge per a l’adequació de pisos que són propietat de l’Ajuntament perquè aquestos puguen ser utilitzats per aquelles famílies que ho necessiten i millorar la seua qualitat de vida. Dins de les propostes enfocades a millorar els serveis de la ciutadania també s’ha pactat l’adquisició d’un local per a reubicar el Centre de Salut de la Zona Alta abans que acabe agost del 2024. «Es tracta d’una demanda molt necessària per al barri que nosaltres hem defensat en moltes ocasions i que millorarà la qualitat de vida de les veïnes i veïns de la Zona Alta» puntualitza Rodríguez.

Des de Guanyar Alcoi també han volgut apostar per millorar el manteniment d’Alcoi i per a això han acordat que s’amplie la plantilla d’operaris de serveis en 10 treballadors que permetran agilitzar les actuacions. A més a més, s’ha acordat executar les obres pendents del Pla Integral d’Accessibilitat del 2013 així com executar les del 2024. A més, també s’ha contemplat l’augment de la partida per a l’aplicació de la carrera professional horitzontal (CPH) en compliment de l’acord econòmic i del reglament al qual s’ha arribat amb els sindicats.

Finalment, als pressupostos s’ha inclòs una partida per a la construcció d’un trinquet que va ser aprovat en plenari en gener de 2024 i s’inclou una partida per al foment del cooperativisme.

Des de la plataforma ciutadana remarquen que «estos no són els pressupostos de Guanyar Alcoi. Si foren els nostres pressupostos serien molt diferents, però amb les propostes acordades al decàleg que vam firmar ahir amb el govern i que hui ha sigut aprovat al plenari, ens assegurem, si el govern de Toni Francés complix l’acord, el canvi d’algunes dinàmiques establertes que creiem importants i beneficioses com la recuperació progressiva de serveis privatitzats i l’atenció i cura a la ciutat i a la ciutadania a la qual ens devem.» conclou Rodríguez.

Espacio Publicitario

Deja un comentario