Espacio publicitario

Demanem que el govern de Toni Francés deixe d’enganyar a la ciutadania amb els rebuts de l’aigua

Sandra Obiol: “Si paguem càrrecs que correspondrien a l’empresa s’ha d’informar als usuaris, i adaptar el preu al consum de cada casa”

 A principis de l’estiu la Iniciativa Ciutadana per la Gestió Pública de l’Aigua va denunciar públicament que l’Ajuntament d’Alcoi està assumint des de 2003 el cost d’energia elèctrica del sistema de bombament de Sant Antoni, una despesa que correspon per contracte a l’empresa que explota el servei, Aqualia. El regidor de Medi Ambient, Jordi Martínez, no ha negat aquest fet, al contrari, l’accepta i el justifica dient que si no ho paga l’Ajuntament l’empresa afegiria el cost al rebut, augmentant la factura que cada casa alcoiana paga pel servei.

Però, com assenyala Sandra Obiol, portaveu de Guanyar Alcoi: «oblida el regidor que els diners de l’Ajuntament eixen també de les butxaques de les alcoianes i alcoians, per tant el que està fent és que ho paguem igualment però sense saber-ho doncs no apareix al rebut; ens està enganyant en definitiva».

Obiol ha demanat al govern municipal “que es deixe d’enganyar a la ciutadania, si es repercutira en el rebut de l’aigua almenys hi tendríem constància, ara només sabem que els ciutadans paguem aquest gasto perquè de nou les entitats socials estan vigilants de protegir els nostres drets, al contrari del que fa el govern”.

La portaveu de Guanyar recorda que aquesta pràctica, a més, aniria en contra del principi de progressivitat que deuria aplicar-se a aquesta mena de rebuts: “En teoria el preu de l’aigua beneficia a qui fa un consum més moderat, i penalitza als consums més alts. Però aquesta és la teoria, perquè gràcies a la iniciativa de Jordi Martínez de pagar les despeses que li corresponen a Aqualia, estem abonant la mateixa quantitat en relació als nostres impostos com a alcoians. És a dir: una persona que viu sola i té un consum mínim està pagant l’energia del bombament com una família nombrosa, ja que no es paga a través del rebut, sinó des d’una altra partida pressupostària municipal. Gràcies a la innovadora gestió de Jordi Martínez, aquells alcoians i alcoianes que fan un ús responsable es veuen perjudicats: un bon missatge per part del regidor de Medi Ambient d’un govern de progrés”.

Espacio Publicitario

Deja un comentario