Espacio publicitario

Guanyar proposa cedir les entrades gratuïtes del teatre Calderón a persones amb menys recursos

Les regidores i regidors gaudeixen de 26 entrades per a totes i cadascuna de les actuacions al teatre per contracte amb l’empresa.

El grup municipal de Guanyar Alcoi proposarà al proper plenari de l’Ajuntament d’Alcoi que les “entrades siguen cedides a col·lectius amb baixos recursos, de la manera que es considere més pertinent en el departament de serveis socials”.

Sandra Obiol, portaveu de la plataforma municipalista recorda que el contracte amb l’empresa concessionària inclou la cessió gratuïta de 26 entrades a l’Ajuntament en tots els actes i representacions, siguen del caire que siguen. L’edil considera que la representació institucional pot reduir-se significativament amb l’assistència de l’alcalde o la regidora o regidor en qui delegue, però que “de cap manera està justificat que tota la corporació puga assistir gratuïtament a les representacions teatrals o als concerts, per exemple”.

Recorda Obiol que el Calderón suposa una despesa important per al municipi, que les entrades no cobreixen les despeses i, per tant, no té cap sentit que les ciutadanes i ciutadans sufraguen l’oci i la cultura als representants públics, que ja gaudeixen d’un salari més que suficient. “Tal i com venim fent els regidors de Guanyar des de principi de legislatura quan podem i volem assistir a un acte paguem, com tothom, l’entrada”.

“De cap manera estem parlant d’assistències protocol·làries que podrien justificar aquest fet –explica Obiol–, parlem d’un espai reservat sistemàticament per a regidors que, de fet, moltes vegades no assisteixen i deixen les butaques buides, fins i tot quan el teatre està ple, en una zona privilegiada”.

Per això, des de Guanyar es considera que aquestes entrades poden servir per sumar nova gent a la cultura que, molt de tant en tant, podem gaudir a la ciutat. “Que dels impostos de totes i tots es reserven passes per a persones que d’altra manera no podrien fer front a pagar l’entrada és una política progressista –conclou la portaveu–, reservar-se aquestes entrades per a regidors amb salaris que doblen la mitjana de la resta de veïnes i veïns no ho és”.

Arxiu d’Audi

 

 

Espacio Publicitario

Deja un comentario