Espacio publicitario

Compromís protesta a la porta de l’Ajutnament d’Alacant pel caòtic inici del curs escolar que deixa sense professorat a dotzenes de milers d’alumnes en les comarques alacantines i reclama la dimissió de la Direcció General de Personal Docent així com la fi del boicot al Pla Edificant en ciutats governades pel PP.

14 de setembre de 2023

El portaveu de Educació de Compromís a les Corts, Gerard Fullana, ha denunciat este matí en Alacant que “en les comarques alacantines falten hui 1.200 professors i professores per a anar a treballar. Tenim a dotzenes de milers d’alumnes encara sense professor, Estem vivint una de les adjudicacions més caòtiques de la historia de l’educació valenciana. Mai abans havien hagut tantes dificultats en el nomenament de professorat”.

Les declaracions han estat fetes a la porta de l’Ajuntament d’Alacant, on regidors de Compromís, Rafa Mas i Sara Llobell, i el diputat provincial Ximo Perles, han reclamat al conseller José Antonio Rovira que comence a governar la seua àrea i assumisca la gestió que li competeix donant explicacions en el parlament valencià.

El Partit Popular ja no està en l’oposició, està en el poder. Que assumisca responsabilitats. El que esperàvem hui era que Rovira anunciara el cessament de la Directora General de Personal Docent”, ha assenyalat Fullana referint-se a l’absència de la responsable de l’àrea durant les adjudicacions de places del professoran. Fullana ha denunciat a més que PP i Vox s’han oposat en Corts a que comparega en el parlament valencià per a donar explicacions del caos creat entre el professorat.

Boicot a Edificant

Compromís, a banda, ha reclamat al conseller que comence a treballar i no pose pals a les rodes de l’educació pública, complint amb el Pla Edificant dissenyat pel govern del Botànic per a renovar i construir noves infraestructures educatives. En este sentit, el portaveu de Compromís en l’Ajuntament d’Alacant, Rafa Mas, ha manifestat en relació a les declaracions d’este dijous del conseller en la televisió autonòmica que “escoltar hui a Rovira dir que no sap per què no ha funcionat el Pla Edificant en algunes ciutats com la d’Alacant resulta vergonyant, quan és el PP el que arruïnant l’educació pública alacantina. Tenim les pitjors instalacions educatives a tot el territori valencià. I això passa perquè els governs del PP venen boicotejant i bloquejant el Pla Edificant per a desviar a les famílies cap a l’empresa concertada. Ens avergonyeixen i insulten les seues paraules. Governen ara la Generalitat i l’Ajuntament, i tenen 15 milions per als centres públics en els calaixos. Que activen el Pla Edificant després de cinc anys governant és una vergonya”.

Corte de voz Rafa Mas
Tall de veu fullana
Espacio Publicitario

Deja un comentario