Espacio publicitario

Obiol: «De nou, les evidències contradiuen el discurs grandiloqüent i triomfalista del govern municipal»

Alcoi està per baix de la mediana espanyola en gasto social

L’Ajuntament dedica 60,95 euros per habitant, mentre la mediana espanyola és de 71,18€

L’informe realitzat per l’Asociación de Directoras y Gerentes en Servicios Sociales (AYGSS) amb dades referents a 2018 i publicat aquesta setmana classifica als ajuntaments de més de 20.000 habitants de tota Espanya segons els diners que dediquen a mesures de protecció social. A Alcoi la situen en una zona grisa on ni destaca per baix, com a molt precaris, però tampoc per dalt, tot i la grandiloqüència dels discursos del govern de Toni Francés. De fet està molt lluny de les poblacions que a l’informe s’assenyala com excel·lents com és el cas de Vila-joiosa 175,39€/hab., Quart de Poblet 177€/hab. o Alzira amb 113 €/hab. Obiol manifesta: «per a ser líders i referents com pretén l’alcalde s’ha de fer alguna cosa més que dir-ho i fer-se fotos: s’ha de treballar. Alcoi necessita més que paraules, necessita fets: necessita una gestió eficient i intel·ligent».

Per a Guanyar Alcoi aquesta dissonància entre realitat i discurs és una constant en el govern municipal; presentar una versió edulcorada de la realitat alcoiana per afavorir una gestió que és més que deficitària. A Alcoi, segons l’INE tenim un 23,1% de la població amb ingressos per sota d’un 60% de la mitjana d’ingressos de la població, una evidència clara del risc de pobresa. Un percentatge que s’incrementa molt si incloem l’edat, passant a un 29,9% entre els menors de 18 anys i al 25,1% en la població d’entre 19 i 64 anys (https://www.ine.es/experimental/atlas/exp_atlas_tab.htm; consulta 22.11.2019; dades referents a unitats de consum i a l’any 2016). Aquestes dades, segons la portaveu de la plataforma, mostren que calen tots els recursos per a poder millorar la qualitat de vida de totes les alcoianes i alcoians. «Curiosament davant de la nostra demanda de fer uns tributs el més socials possibles el govern de Toni Francés ens respon dient que ja aporten prestacions a les famílies més desfavorides. Ja em disculparan, però el problema és suficientment greu com per a pensar polítiques integrals i serioses que no es centren només en les persones més desfavorides, sinó també en aquelles en situació vulnerable. I per suposat, mostra com un èxit de gestió aportar 105.130 euros a 1.333 llars com presumia la regidora Moltó, que traduït al llenguatge real no deixa de ser donar com a mitjana 78 euros a l’any a cadascuna d’aquestes famílies. Tothom sabem què representa aquesta xifra per a una economia domèstica normal: imagineu per a aquelles que estan en situació de precarietat».

Guanyar afirma que en els propers pressupostos, com ja han fet els anys anteriors, demanaran que s’incremente la partida en despesa social, una partida necessària si es vol que els alcoians i alcoianes tinguen una vida bona, un fonament bàsic per a construir un futur a la ciutat.

Espacio Publicitario

Deja un comentario