Espacio publicitario

Guanyar ha votat en contra d’una decisió que fa perdre diners a l’Ajuntament

En el plenari de gener Guanyar ha votat en contra de la proposta del govern municipal de permutar l’edifici on actualment estan ubicats els Jutjats per tres edificis que ja estan sent usats per serveis municipals: l’escoleta de la Zona Nord, el centre cívic de la Zona Nord i l’edifici del carrer Major on estan ubicats diferents departaments municipals. Això és, amb aquests edificis que ara passaran al patrimoni municipal es preveu abonar la quantitat de la construcció i reforma (i adequament) de l’edifici que alberga actualment els Jutjats a la ciutat. Per al regidor Pablo González aquest vot en contra està clarament justificat per dues qüestions: “En primer lloc, perquè no es pot negociar en igualtat de condicions amb una Generalitat que en principi ha d’ajudar als pobles. El govern de Toni Francés el que ha pactat és bescanviar un edifici nou per tres que ja fa anys que estan en ús i que necessiten també inversions importants. Per exemple l’edifici del carrer Major no és accessible, amb aquesta decisió haurem de pagar també fer-lo accessible. Alcoi perd, una vegada més. I en segon lloc perquè suposa passar de puntetes i no denunciar la decisió ruïnosa que Sedano i Peralta van perpetrar en el seu dia, és assumir una errada monumental sense gosar a molestar-los.”

Guanyar Alcoi des del primer moment ha rebutjat aquesta permuta perquè responia a criteris i interessos partidistes i no beneficiava al conjunt de la ciutadania i ho ha tornat a fer en aquest plenari, i així ho demostra el fet que el PSOE s’haja quedat a soles votant a favor aquesta proposta.  Com assenyala González: “Ara, després d’invertir en la reforma de l’immoble, en la construcció de l’ampliació de l’edifici, en pagar interessos bancaris pel préstec que es va realitzar, després de tornar a pagar per reposar elements destrossats per actes vandàlics, de no cobrar el cànon anual que s’havia acordat que la Conselleria pagaria, i després de pagar per posar a punt l’edifici anem a cedir-lo a canvi d’uns edificis dels quals ja n’estem fent ús i que requereixen una posada a punt significativa. És complicat que mai les alcoianes i alcoians recuperem tota aquesta inversió, com en tantes altres idees suposadament brillants que acabem pagant entre totes i tots”.

Igualment Guanyar qüestiona que s’haja aprovat la permuta amb majoria simple quan segons la mateixa regidora Lorena Zamorano en una Comissió informativa de Governació i Règim intern (maig de 2018) afirmava que l’acord: “tiene que ser aprobado por el Pleno con  un quórum de mayoría absoluta” com bé exposa l’acta redactada, i aprovada, d’aquella comissió i del que Guanyar demanarà un informe al respecte. De nou Guanyar reclama seriositat al govern del PSOE per tal de poder conèixer realment l’abast de les decisions que s’estan prenent sobre el present i futur de la nostra ciutat i quines serien les conseqüències i responsables de les mateixes.

Espacio Publicitario

Deja un comentario